Vítkovické florbalistky obhájily pohárový titul

Přidat na Seznam.cz

Finále poháru Českého florbalu ovládly florbalistky Vítkovic, když porazily Tatran Střešovice vysoko 11:0 a obhájily loňský titul. Celkově se jedná o pátý triumf od roku 2015. Vítězstvím v českém poháru si zajistily pro příští rok účast v Poháru mistrů.

Ve finále byla velmi vidět polská útočnice Dominika Buczeková, která dva góly dala a k nim připsala čtyři asistence. Hattrick zaznamenala Vendula Maroszová. Čistým kontem se blýskla Nikola Příleská.

„Výhru 11:0 jsme úplně nečekaly, ale jsem za ni hrozně ráda. Na hřišti jsme splnily snad všechno, co jsme měly a dotáhly to k opravdu krásnému výsledku. Určitě to oslavíme, ale já osobně se budu muset držet, protože jdu zítra do práce,“ svěřila se v rozhovoru pro ČTsport Příleská.

Brankářka Vítkovic dále zdůraznila, že to byl jejich hlavní cíl pro letošní sezonu a zajištění účasti v evropském poháru berou jako zadostiučinění za sezonu loňskou. V té se museli sklonit před týmem FBC Ostrava již v semifinále, který jim neumožnil bojovat o čtvrtý titul v řadě.

„Zápas se mi povedl, v Tatranu jsou rychlé a silné hráčky a to mi vyhovuje. Užíváme si to, že je to obhajoba i to, že máme lístek na Champions Cup,“ zářila v rozhovoru hvězda utkání Buczeková.

Vítkovické florbalistky vládnou letošnímu ročníku české florbalové extraligy. Po 17 kolech jsou první bez jediné porážky.

Zdroj: ČTsport, redakce