Jičín: Osadní výbory zahájily činnost, proběhla první jednání

18.01.2023 15:11 | Tisková zpráva

Rada města vzala na vědomí zápisy z prvních jednání osadních výborů Popovice, Sedličky a Hubálov. Osadní výbory se tak ujímají své činnosti. Kromě zmíněných byl pro volební období 2022 – 2026 zřízen i osadní výbor v Robousích. Ve všech čtyřech lokalitách působily i v minulých letech a jsou dlouhodobě zavedené. Gestorkou pro osadní výbory v Radě města je místostarostka Mgr. Alena Stillerová.

Jičín: Osadní výbory zahájily činnost, proběhla první jednání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada města také doporučila Zastupitelstvu města zvolit předsedy osadních výborů v Popovicích, Sedličkách a Hubálově, a to na základě výsledků prvních jednání. Veřejné zasedání zastupitelstva se uskuteční ve středu 1. února. Jako předseda osadního výboru Sedličky je navržen Tomáš Kleistner, pro Popovice Václav Kazda a pro Hubálov Ilona Vodičková.

Osadní výbory se na prvních jednáních již zabývaly vlastní agendou, která spočívá v předávání podnětů z jednotlivých míst směrem vedení města. Tento princip bude zachován i v aktuálním volebním období. Osadní výbor Sedličky tak navrhuje například osazení dopravní značky zákazu zastavení před výjezdem silnice od kostela směrem na hlavní silnici, umístění zrcadla proti výjezdu z plochy u železničního přejezdu nebo vyřešení přechodu z lip do Libosadu. Osadní výbor Hubálov vznesl námět na dovybavení kulturní místnosti, zejména zdejší kuchyňky, na úpravu režimu místního osvětlení, na prořezání vrh u rybníka nebo na pročištění potoka. Všemi podněty se město Jičín zabývá. Některé z nich, zejména ty dopravního charakteru, vyžadují hlubší projednání u odpovědných orgánů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…