Malí strážníci se ani v tomto roce nenudí

regiony

Děti v zájmovém kroužku Malý strážník, který probíhá tradičně od začátku školního roku ve Středisku volného času RADOVÁNEK– pracoviště Ledecká, mají za sebou již několik přednášek a exkurzí.

Malí strážníci se ani v tomto roce nenudí
Malí strážníci
19. ledna 2023 - 07:00

V prvním pololetí navštívily mimo jiné služebnu Městské policie Plzeň-Doubravka, kde pro ně kromě prohlídky samotné služebny a seznámení s prací strážníků v obvodu, byla připravena i přednáška na téma: Zábavní pyrotechnika. V té jim Veronika Kuchynková – metodik prevence kriminality z Odboru analýzy a prevence kriminality Městské policie Plzeň, vysvětlila, že zábavní pyrotechnika může být velmi nebezpečná a jak ji správně používat. Tato přednáška byla uskutečněna v předvánočním období, kdy narůstá riziko kontaktu s těmito produkty. Hned začátkem nového roku pak za dětmi dorazili přímo na jejich „služebnu“ do Střediska volného času RADOVÁNEK v Ledecké ulici hasiči kpt. Mgr. Lenka Basáková a por. Bc. Petr Burian, z Oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS Plzeňského kraje, kteří pro ně nachystali poutavou přednášku o práci hasičů a rizicích vzniku požáru.

Služebna Městské policie Plzeň-Lochotín se bude na dočasnou dobu stěhovat do jiných prostor. Městská policie Plzeň informuje, že od 1. února 2023 bude obvodní služebna Městské policie Plzeň-Lochotín dočasně přestěhována ze současného působiště na adrese alej Svobody 60 do prostor budovy služebny Vinice se sídlem v Brněnské ulici 65. Telefonní kontakt na obvodní služebnu Městské policie Plzeň-Lochotín - 378 036 918 zůstává nezměněný. Samotné stěhování se uskuteční v sobotu 28. ledna 2023, v ten den budou obě pracoviště pro veřejnost uzavřena. Veškerá oznámení přijmou operační strážníci na tísňové lince 156.

Mezi popelnice ve Skvrňanech někdo odložil kyblík s živými potkany

Najde se majitel nalezeného finančního obnosu?
Na obvodní služebnu Městské policie Plzeň se v úterý před čtvrtou hodinou odpolední dostavila 26letá žena a službu konajícímu strážníkovi poctivě odevzdala finanční hotovost v nemalé výši, kterou pár minut předtím našla ležet na přechodu pro chodce. Strážník nález zadokumentoval. Oprávněný vlastník si ztracené peníze bude moct vyzvednout na ÚMO Plzeň 3, v oddělení ztrát a nálezů, kam byly předány.

Plzenskenovinky.cz informovala Jana Pužmanová, tisková mluvčí MP Plzeň.

(jv,plzenskenovinky.cz,foto:mpplzen)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif