Spolupráce

Které potraviny můžete jíst během diety a co je před dietou důležité?

Každý, kdo by chtěl využít výhody diety, by měl vědět, co udělat pro své tělo ještě předtím, než začne používat některou z diet. Příprava vašeho těla může trvat i pár měsíců, ale nezbytná pro správné hubnutí a minimalizování negativních dopadů pro váš organismus. Kdybyste ihned přešli na jinou stravu, vaše tělo by na ni nemuselo reagovat tak, jak chcete.

Co byste měli udělat před zahájením diety

Před tím, než začnete se samotnou dietou, byste určitě měli začít detoxikačním jídelníčkem. Detoxikací máme na mysli očistný a ozdravný proces, během kterého se vaše tělo bez problémů zbaví toxických látek a jedovatých zplodin, které vytváří váš metabolismus. Detoxikací posílíte funkci jater, ledvin, plic, střev, kůže, lymfatického systému. Stejně tak dojde k odkyselení organismu, pročištění krve a stabilizování hladiny cukru v krvi. V některých případech dochází i k začáteční redukci tukových zásob.

Začínáme postupně. Nejprve postupně vypustíme maso, uzeniny, až nakonec začnete konzumovat čistě rostlinnou stravu. Další potraviny, které je potřeba postupně přestat jíst jsou cukr, sůl, alkohol, káva, sladké, sycené nápoje, pečivo, mléko a mléčné výrobky nebo kompoty. Snažte se konzumovat co nejvíce čerstvých potravin v nezpracovaném stavu!

Zjistěte své BMI

Zkratka představuje index tělesné hmotnosti. Jejím základem je poměr váha výška. A právě s těmito hodnotami počítá BMI kalkulačka. Výsledek je poté použít ke stanovení nadváhy a míry obezity.

Nezapomínejte na pitný režim

To, že je naše tělo tvořeno 50-60 % vody, a u kojenců je až 70 %. Voda je pro náš organismus mimořádně důležitá – už jen proto, že vyplavuje toxiny, pročišťuje a odkyseluje. Věřte, že neexistuje žádné rozpouštědlo, které by dokázalo rozpustit tolik látek jako voda. Pokud tedy nedodržujete dostatečný pitný režim, krev se začne zhušťovat, míza není schopna pohybu a nedokáže vás zbavit nebezpečných toxických látek, díky kterým ve vás bují nemoc.

Pohyb, spánek a meditace

Začneme pohybem, protože ten udává všechno. Nijak nespěchejte. Začněte 30minutovými procházkami. Jakmile si na pohyb zvyknete, začněte přidávat. Pokud nechcete jít na procházky, běžte plavat nebo se protahovat – není nad domácí cvičení. Pro dostatečné množství energie v následujícím dni usínejte vždy před půlnocí, snažte se v sobě neživit negativní emoce a naučte se meditovat, abyste uklidnili nejen své tělo, ale i mysl.

Začínáme s dietou

Nepodceňujte ani výběr samotné diety. Každá je jinak založená a vám nemusí sednout. U každé diety platí jedna věc – musíte dodržovat konzumaci určitých potravin během celé diety. I když máte hlad, nesmíte sáhnout po něčem nezdravém. Pro doplňující „svačinky“ se často využívají sušené banány, oříšky a podobně.

Co jíst při dietě

  •       Rýže
  •       Brambory
  •       Těstoviny
  •       Čočka
  •       Avokádo
  •       Celer
  •       Jablka
  •       Brokolice
  •       Ryby
  •       Jahody

Zdroj náhledových obrázků: Unsplash, Pixabay

 

Redakce

Snažíme se hledat nejrůznější metody, které zajistí člověku zdraví i bez každodenního braní léků. Některé naše texty jsou kontroverzní svou metodickou odlišností, některé vám pomohou v diagnostice nemoci klasickou cestou. Máme tu spoustu článků pro každého, kterého zajímá zdraví a přírodní léčba.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button