Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Z plochy pod estakádou ve Frýdku-Místku bude parkoviště, město chce vytlačit kamiony

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek se po letech chystá k velmi razantnímu kroku. Plocha pod estakádou, kde dlouhodobě parkují kamiony se chystá k proměně na plnohodnotné parkoviště. Cílem je kamiony vytlačit a přidat běžná parkovací místa, kterých je ve městě dlouhodobě nedostatek.

Plocha pod estakádou u stadionu Slezan ve Frýdku-Místku je dlouhodobě kritizovaným místem, kde často stojí odstavené kamiony. Město se dostalo do pozice, kdy může začít tuto problematiku řešit.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Město Frýdek-Místek získalo od státu do svého vlastnictví pozemky pod estakádou. Nyní díky tomu můžeme na těchto plochách zbudovat parkovací stání pro obyvatele a návštěvníky města. Doposud v tomto místě řidiči neorganizovaně odstavovali kamiony. Připravujeme proto projekt, ve kterém kromě parkovacích míst pro osobní automobily, vytvoříme místa pro dodávky, aby je jejich řidiči nemuseli nechávat na sídlištích."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tuto část, která je za mnou, po mé levici vzadu, tam chceme využít prostor pro rozšíření sběrného dvora. Na základě požadavků Frýdecké skládky. Chceme jim tady v tomto vyhovět. Pak tam bude samozřejmě ještě prostor pro parkování kamionů, které tady zásobují zde tento výrobní závod a odebírají tam zboží. A přímo za mnou je velká plocha, na které bude parkoviště pro osobní auta. A částečně pro dodávky."
Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Výhodou parkování pod estakádou je blízkost sídliště Slezská. Pod estakádou jsou rovněž umístěny zastávky městské hromadné dopravy, takže řidiči dodávkových vozů se pohodlně dostanou do svých domovů. Přestože město nemá povinnost vytvářet dopravcům odstavné plochy pro nákladní automobily a kamiony, nabídneme jim variantu, kam tato svá osobní vozidla mohou odstavit. Kamiony tak nebudou zajíždět do centra města a nebudou v něm parkovat."

Ve Frýdku-Místku chybí podle studie přes 3 tisíce parkovacích míst. Postupně se proto hledají plochy, kde by mohla vzniknout nová parkovací místa.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Neuděláme tolik míst, to ani není v našich silách. Ale chtěli bychom na všech místech, která jsou dostupná, aby se mohla předělat na parkování, tak chceme tomu vyjít vstříc. Máme v plánu teď asi devět nových parkovacích míst. Takže začneme tímto, potom budeme pokračovat na Slezské. Tam přibude 40 parkovacích míst. Pak máme vytypována ještě další místa ve městě a budeme je postupně přetvářet."

Proměna plochy pod estakádou, včetně úpravy dopravního značení, by mohla začít v horizontu následujících jarních měsíců. Místo má být v budoucnu součástí propojení ulice Těšínské s parkem Jižní svahy.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Ať se člověk dostane poměrně rychle kolem skateparku nahoru a vyjde na Těšínské ulici u Magistrátu. Jižní svahy budou trvat trochu déle. Tam máme problém s tím, že tam jsou nějaké černé stavby, ty se musí odstranit."

Rozšíření sběrného dvora pod estakádou si může realizovat Frýdecká skládka pak zhruba do půl roku.

Nahlásit chybu


K tématu

Pod estakádou ve Frýdku-Místku jsou první oficiální parkovací místa

31. července 2023 12:55 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Plocha pod estakádou ve Frýdku-Místku získává oficiální parkovací místa. Původně neorganizované parkoviště kamionů a odkladiště návěsů dostalo první parkovací čáry a také koridor pro chodce a cyklisty. Parkoviště je zdarma a má být hlavně pro osobní auta a dodávky.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Nápor návštěvníků v Zoo Ostrava způsobuje dopravní komplikace, čeká se na parkovací dům

9. května 2023 11:39 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Výstavba nového parkovacího domu výrazně omezila parkování kolem ostravské zoologické zahrady. S obdobím svátků a přicházejícího teplého počasí začíná zoo čelit velkému náporů návštěvníků. Slezská Ostrava i samotná zoo proto upozorňuje na z toho plynoucí dopravní komplikace i složité parkování.


Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Dnes 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Čarodějnice se slétly i v Novém Jičíně, obsadily náměstí, zámek a Žerotínovou ulici

Tradiční Čarodějnice si poslední dubnový den podmanily centrum města. Magický večer se nesl v duchu her pro děti, lidových zvyků - a dobré zábavy a koncertů na Žerotínově ulici.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Duha Jeseníky pokračuje v obnově středověké rychty v Karlovicích. Pořádá i víkendovky pro dobrovolníky

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Takzvaná Komenda v Opavě se promění v moderní park pro všechny generace

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Včera 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

Včera 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

Dnes 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Na náměstí ve Frýdku-Místku soutěžili hasiči ve vyprošťování

Náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta. Nejlépe zásah zvládli hasiči z Třince, kteří postupují na Mistrovství České republiky.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Z plochy pod estakádou ve Frýdku-Místku bude parkoviště, město chce vytlačit kamiony
Vydáno 19. ledna 2023 16:16, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek se po letech chystá k velmi razantnímu kroku. Plocha pod estakádou, kde dlouhodobě parkují kamiony se chystá k proměně na plnohodnotné parkoviště. Cílem je kamiony vytlačit a přidat běžná parkovací místa, kterých je ve městě dlouhodobě nedostatek.

Plocha pod estakádou u stadionu Slezan ve Frýdku-Místku je dlouhodobě kritizovaným místem, kde často stojí odstavené kamiony. Město se dostalo do pozice, kdy může začít tuto problematiku řešit.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Město Frýdek-Místek získalo od státu do svého vlastnictví pozemky pod estakádou. Nyní díky tomu můžeme na těchto plochách zbudovat parkovací stání pro obyvatele a návštěvníky města. Doposud v tomto místě řidiči neorganizovaně odstavovali kamiony. Připravujeme proto projekt, ve kterém kromě parkovacích míst pro osobní automobily, vytvoříme místa pro dodávky, aby je jejich řidiči nemuseli nechávat na sídlištích."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tuto část, která je za mnou, po mé levici vzadu, tam chceme využít prostor pro rozšíření sběrného dvora. Na základě požadavků Frýdecké skládky. Chceme jim tady v tomto vyhovět. Pak tam bude samozřejmě ještě prostor pro parkování kamionů, které tady zásobují zde tento výrobní závod a odebírají tam zboží. A přímo za mnou je velká plocha, na které bude parkoviště pro osobní auta. A částečně pro dodávky."
Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Výhodou parkování pod estakádou je blízkost sídliště Slezská. Pod estakádou jsou rovněž umístěny zastávky městské hromadné dopravy, takže řidiči dodávkových vozů se pohodlně dostanou do svých domovů. Přestože město nemá povinnost vytvářet dopravcům odstavné plochy pro nákladní automobily a kamiony, nabídneme jim variantu, kam tato svá osobní vozidla mohou odstavit. Kamiony tak nebudou zajíždět do centra města a nebudou v něm parkovat."

Ve Frýdku-Místku chybí podle studie přes 3 tisíce parkovacích míst. Postupně se proto hledají plochy, kde by mohla vzniknout nová parkovací místa.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Neuděláme tolik míst, to ani není v našich silách. Ale chtěli bychom na všech místech, která jsou dostupná, aby se mohla předělat na parkování, tak chceme tomu vyjít vstříc. Máme v plánu teď asi devět nových parkovacích míst. Takže začneme tímto, potom budeme pokračovat na Slezské. Tam přibude 40 parkovacích míst. Pak máme vytypována ještě další místa ve městě a budeme je postupně přetvářet."

Proměna plochy pod estakádou, včetně úpravy dopravního značení, by mohla začít v horizontu následujících jarních měsíců. Místo má být v budoucnu součástí propojení ulice Těšínské s parkem Jižní svahy.

Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Ať se člověk dostane poměrně rychle kolem skateparku nahoru a vyjde na Těšínské ulici u Magistrátu. Jižní svahy budou trvat trochu déle. Tam máme problém s tím, že tam jsou nějaké černé stavby, ty se musí odstranit."

Rozšíření sběrného dvora pod estakádou si může realizovat Frýdecká skládka pak zhruba do půl roku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000035318/z-plochy-pod-estakadou-ve-frydku-mistku-bude-parkoviste-mesto-chce-vytlacit-kamiony