I navzdory velmi špatným ohlasům se premiéra seriálu Velma stala nejsledovanějším původním animovaným pořadem HBO Max v historii této platformy.

-reklama-


Spin-off seriálu Scooby-Doo pro dospělé s názvem Velma sleduje známou partu dávno předtím, než se setkala s legendárním mluvícím psem, kdy se snaží vyřešit několik vražd a zmizení Velminy matky. Originální převyprávění jejich příběhu se zaměřuje především na komedii, a dokonce se vyznačuje různorodým hereckým obsazením – v hlavní roli chraplavé Velmy Dinkleyové se představí Mindy Kaling.

Krátce po uvedení seriálu Mindy Kaling na Twitteru oznámila, že Velma měla největší premiérový den pro původní animovaný seriál HBO Max.

Navzdory masivnímu odporu fanoušků, kteří Velmu zkritizovali v recenzích na IMDb a Rotten Tomatoes, seriál přilákal davy diváků. Velma se HBO Max vyplatila díky neuvěřitelně vysoké sledovanosti, která trhá dosavadní rekordy platformy – a to navzdory názorům diváků.

Vysvětlení ohlasů na Velmu

Odpor proti Velmě má více důvodů. Ačkoli kritika zesměšnění a manipulace s původní předlohou je oprávněná, drtivá většina recenzentů má bohužel tendenci útočit na jiné seriály a filmy na základě iniciativy týkající se rozmanitosti, jak dokázalo bombardování negativními recenzemi seriálu Prsteny moci od Amazonu. Ten byl kritizován za to, že v něm vystupují elfové tmavé pleti a hlavní hrdinka je žena. Vzhledem k tomu, že v seriálu Velma vystupuje rozmanité herecké obsazení, které zahrnuje jihoasijské, afroamerické a asijské herce a postavy, stal se tento seriál předmětem nepochopitelného vzteku mnoha diváků, zejména když Velma v podání Kaling slouží jako hlavní postava.

Seriál si samozřejmě vysloužil i slušnou dávku kritiky za ztvárnění legendární party Scooby-Doo. Vzhledem k tomu, že mnoho diváků na Scooby-Doo vyrostlo, s každým restartem série přichází i notná dávka nostalgie. Přesto myšlenka vzít spin-off Scooby-Doo a udělat z něj komedii pro dospělé vyvolala obrovský odpor. Spin-off Scooby-Doo s ratingem R je špatný nápad, protože izoluje diváky, kteří si seriál pustili v očekávání, že se dotkne jejich nostalgické stránky. Místo toho, když Fred čelí urážkám za to, že je bohatý a nedokáže se o sebe postarat v normálním světě, často působí odtrženě od zdrojového materiálu a vyloženě urážlivě vůči oblíbené postavě.

Absence samotného Scoobyho také působí u seriálu o partě Scooby-Doo nepatřičně, což vyvolává otázku, proč byl seriál natočen. Koneckonců, bez Scoobyho je parta jen skupinou teenagerů žijících v dodávce, což sotva působí zvlášť zajímavě. Mluvící pes dělá záhady zábavnějšími a absurdně zajímavějšími. Vzhledem k tomu, že se seriál téměř neopírá o historii Scooby-Doo, je Velma promarněnou příležitostí pokusit se o skutečnou parodii, která by dokázala fanoušky rozesmát spolu s herci a štábem, místo aby odradila všechny diváky.

Zdroj: screenrant.com

-reklama-