Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Berounka vydala zohavené tělo bez hlavy: 6 mrazivých případů, kdy vrah hodil mrtvolu do vody

  • Autor: jel - 
    20. 1. 2023
    05:00

    Plzeňští kriminalisté se na začátku ledna zabývají hrůzným případem. V řece Berounce pod lávkou u svatého Jiří kolemjdoucí nalezl mrtvolu bez hlavy. Zesnulý měl údajně zohavené genitálie. Bohužel to není poprvé, kdy se pachatel zbavil těla tak, že jej vhodil do řeky či přehrady. Podívejte se na šest dalších případů, kdy byla mrtvola objevena ve vodě.

  • 1.Rozřezané tělo Herty Černínové

    Tělo Herty Černínové bylo nalezeno u jezu v Klecánkách Tělo Herty Černínové bylo nalezeno u jezu v Klecánkách | Archiv Blesk

    Jedním z nejznámějších případů, kdy bylo tělo nalezeno v řece, je vražda Herty Černínové. V pondělí 23. dubna 1951 krátce před třetí hodinou odpolední byl na jezu v Klecánkách u Prahy objeven kufr, ze kterého vykukovala fialová deka.

    Uvnitř bylo ženské tělo bez nohou a hlavy! Podle znalců byla mrtvola ve vodě déle než týden, identifikace těla bez hlavy byla značně problematická. Nakonec se to podařilo díky jizvě na zádech. Kriminalisté odhadli, že by se mohlo jednat o Hertu Černínovou, což následně definitivně potvrdil její manžel, který ji poznal podle spodního prádla.

    Černínová pracovala v bance a v den, kdy zmizela, vybrala peníze na výplaty zaměstnanců. Což věděl její kolega Miroslav Šmíd, který ji pod falešnou záminkou nalákal do bytu své přítelkyně. Tam ji nejprve praštil těžkým závažím a poté ubodal nůžkami a tělo rozčtvrtil. Jeho partnerka s matkou mezitím uklidily v bytě krev!

    Šmíd byl odsouzen k trestu smrti.

    Video  Rozřezané tělo v řece. Brutální vražda, nad kterou zůstává rozum stát. K nalezení vraha stačil jeden jediný psí chlup.  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 2.K identifikaci těla pomohlo tetování

    Video  Jiří Duchoň: Tramp Pasáček, který brutálně ubil milence kladivem a tělo rozřezal  - Videohub
    Video se připravuje ...

    Podobně zapeklitý případ jako ten Herty Černínové řešili pražští kriminalisté o 17 let později. Mezi květnem a srpnem roku 1968 Vltava postupně vydávala kusy neznámého mladého muže. Bohužel ale chyběla hlava, a tak opět nastal problém s identifikací. 

    Nakonec pomohl trup, mrtvý měl totiž vytetované jméno Pepa v srdíčku. Tetování bylo navíc rozbodáno a kriminalisty napadlo, že zavražděný byl možná homosexuál. Homosexualita v té době už několik let nebyla trestná, ale ve společnosti byla tabuizována a gay komunita byla uzavřená. Policistům se ale podařilo zjistit, že rozřezané tělo patří osmnáctiletému Karlu Baťkovi. Přestože vyšetřovatelé znali identitu mrtvého, k nalezení vraha se neblížili.

    Jiřího Duchoně ale zřejmě tížilo svědomí, a tak se v říjnu 1968 přiznal svým kamarádům z trampské komunity, že jednoho večera sbalil Baťka na nádraží a pozval ho k sobě domů. Mladík se k němu ale ráno choval hrubě, a tak ho Duchoň zavraždil.

  • 3.Vražda Soni zůstává nevyřešená

    Mrtvou Soňu Illeovou připomíná malý pomníček nedaleko místa, kde bylo objeveno její tělo Mrtvou Soňu Illeovou připomíná malý pomníček nedaleko místa, kde bylo objeveno její tělo | Policie ČR

    Jednatřicetiletá Soňa Illeová pocházela z malé obce Radouňky. Dne 19. prosince 2008 byla na podnikovém vánočním večírku a poté se s kolegy vydala do klubu v Jindřichově Hradci. Pak se po ní slehla zem.

    Pátrali po ní kriminalisté i blízcí, bohužel dlouho marně. Až 1. března 2009 našel rybář v řece Nežárce Sonino tělo. Zavražděná žena byla nahá, měla spoutané ruce za zády izolepou a před smrtí byla zřejmě škrcena a znásilněna. 

    Policisté vyslechli majitele chatové oblasti, rekreanty, rybáře, cyklisty nebo myslivce a odebrali mnoha lidem vzorky DNA a rodina Soni vypsala odměnu pro kohokoli, kdo poskytne informace vedoucí k dopadení vraha. Bohužel vše bylo marné, vražda Soni zůstává dodnes nevyřešená.

    Někteří členové Soniny rodiny se domnívají a věří tomu, že za smrt mladé ženy může její muž. S touto verzí pracovala od počátku i policie. Pro tuto verzi ovšem nejsou žádné důkazy, což před lety přiznal i Sonin bratr.

  • 4.Tělo šéfa hodil do Berounky

    Vrah Luděk Zlámal svou oběť rozřezal a hodil do řeky. Vrah Luděk Zlámal svou oběť rozřezal a hodil do řeky. | Profimedia.cz

    Berounka v Plzni už jednou mrtvé tělo vyplavila. Řidič kamionu Luděk Zlámal 5. listopadu 2010 zabil v areálu firmy v Chlumčanech na Plzeňsku svého šéfa Martina F. (†37). Muži mezi sebou měli dlouhodobé pracovní neshody.

    Zlámal spolumajitele dopravní firmy zavraždil nejméně dvěma výstřely, tělo pak rozřezal a vhodil do Berounky. Na opačném konci Plzeňska se pak našly nohy a jedna ruka. Většinu ostatků se najít nepodařilo. 

    Luděk Zlámal u soudu vinu popíral, kriminalisté proti němu měly ale dostatek důkazů, a tak ho soud poslal na 15 let do vězení. Zlámal podal stížnost k nejvyššímu soudu, ten ji ale v únoru 2013 zamítl.

    Zlámala usvědčily především pachové, balistické a genetické stopy. V zavazadlovém prostoru Zlámalova auta byly pachové stopy zavražděného muže. Na objevené paži oběti se zase našly pachové stopy Zlámala. Znalci také prokázali, že nábojnice z místa činu pocházejí ze zbraně zajištěné u obžalovaného.

  • 5.Bedna z děsivým obsahem

    Tělo Marcely S. vrah hodil do Orlíku v plastové bedně Tělo Marcely S. vrah hodil do Orlíku v plastové bedně | Policie ČR

    V polovině června roku 2008 našli rybáři na hladině Orlické přehrady plastovou bednu. Když ji vytáhli na břeh a otevřeli, vyděsil je pohled na lidské ostatky. Mrtvé tělo patřilo Marcele S. (†37) z Prahy, která v dubnu roku 2007 záhadně zmizela. 

    Její poslední stopy vedly do Plzně, kde se měla setkat s Vladimírem Mikušem. Ten pracoval ve stejné farmaceutické firmě jako Marcela a vyšetřování ukázalo, že spolu měli sexuální poměr. Mikuš zmizel krátce po Marcele, kriminalisté ho následně vypátrali v Německu. Tvrdil, že neutíkal, ale že byl na běžném výletě.

    Přestože policisté měli podezření, že Mikuš milenku zavraždil, bez těla to nebylo možné prokázat. Soud jej tedy poslal do vězení za ublížení na zdraví s následkem smrti. Mikuš se odvolal a krátce před začátkem řízení vyplavala na hladinu Orlíku plastová bedna.

    Podle soudních znalců byla Marcela S. udušena lepící páskou, kterou jí vrah přelepil ústa a nos. Žena měla rovněž převázané ruce a nohy drátem. V bedně, kterou vrah zatížil 16 kameny, se navíc našla také vystřelená nábojnice s pepřovou náplní. Mikuš tak na milenku nejdříve vystřelil z plynové pistole a ochromil ji a poté ji nechal krutě a dlouze umírat. Motivem jeho činu byla podle rozsudku žárlivost. Milenka chtěla vztah ukončit, přitom Mikušovi se mezitím rozpadlo manželství. Za to ho soud poslal na 14 let do vězení, nyní po odpykání 11 let byl ale podmínečně propuštěn. 

    Případ se objevil také v oblíbeném krimiseriálu České televize Případy 1. oddělení. Konkrétně jde o pátý díl druhé série s názvem Tělo.

  • 6.Labe vyplavilo tělo Poláka bez hlavy

    Policisté žádají o pomoc s tři roky starou vraždou: Tělo Poláka vyplavilo Labe bez hlavy Policisté žádají o pomoc s tři roky starou vraždou: Tělo Poláka vyplavilo Labe bez hlavy | Policie ČR

    Poslední případ zůstává také dodnes nevyřešený. V dubnu 2014 bylo v Labi v Dolních Beřkovicích na Mělnicku nalezeno lidské tělo bez hlavy. Kriminalistům se podle otisků podařilo zjistit, že mrtvým je muž polské národnosti Marcin Jaroslaw Bala z Gdaňsku.

    Muž měl vztah k České republice, především k okresu Mělník, kde koncem 80. let minulého století pracoval jeho otec. Od počátku 90. let v zemi nepravidelně pobýval, zejména v Praze. Před svou smrtí byl v Česku pravděpodobně od roku 2013.

    Podle kriminalistů Bala v Polsku zřejmě spáchal krádež šperků a finanční hotovosti ve svém bývalém pracovišti. V Čechách pak před smrtí hodně navštěvoval herny a jezdil na kole.

    Jeho smrt zůstává i po devíti letech nevyřešená.

  • 7.Galerie:

rudy_hnis ( 20. ledna 2023 08:40 )

Staré mrtvoly ve vodě, ale nikde ani slovo o havárii teplovodů z Chvaletické elektrárny. Přes padesát let fungovaly bez problémů a najednou v jeden den, v jednu hodinu to bouchlo na třech různých místech. A několik měst najednou bez tepla.
Hustý, co?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání