Pozor. V čisticích prostředcích byla objevena nebezpečná bakterie! Může způsobit vážné zdravotní problémy. Co dělat, když je máte doma?

„Společnost Laundress Company má důvodné podezření, že prací prostředky, změkčovače tkanin, tekuté odstraňovače skvrn, čisticí prostředky pro domácnost, tekuté prostředky na nádobí mohou obsahovat bakterie, jako jsou Burkholderia cepacia, Klebsiella aerogenes a několik různých druhů Pseudomonas, z nichž mnohé jsou organismy z životního prostředí, které se běžně vyskytují v půdě a vodě a z nichž některé se mohou vyskytovat i u lidí.“. Inspektoři dodávají, že bakterie se do těla mohou dostat vdechnutím, očima nebo porušením kůže.

SOI (Slovenská obchodní inspekce, pozn. red.), dále informuje, že lidé s dobrým imunitním systémem by neměli být ohroženi. Dodávají však, že „lidé s oslabeným imunitním systémem, vnějšími zdravotnickými prostředky a plicními chorobami, kteří jsou vystaveni těmto bakteriím, mohou čelit riziku závažné infekce, která může vyžadovat lékařské ošetření.“

Společnost se za vzniklou situaci upřímně omlouvá a slibuje, že po zaslání žádosti o vrácení peněz vrátí peníze v plné výši. Žádost lze vyplnit na jejich stránkách. „Poté, co spotřebitelé požádají o vrácení peněz, měli by výrobek zlikvidovat tak, že láhev pevně uzavřou a vyhodí ji do domácího odpadu. Před likvidací výrobek nevyprazdňujte,“ varuje společnost.

zdroj: SOI, Laundress, redakce, Titulní obrázek: Pixabay.com/Michael-T