QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni vezou z Českých Budějovic výhru. O vítězství rozhodl v prodloužení Zámorský

20.01.2023 20:51

V pátek 20. ledna se na jihu Čech odehrálo 39. kolo hokejové Tipsport extraligy. Napínavý zápas opět rozhodlo až prodloužení.

CEB_PLZ_0123_HC

Páteční hokejové utkání mezi HC Motor České Budějovice a HC Škoda Plzeň skončilo vítězně pro hokejisty ze západu Čech. Skóre otevřel v první třetině Ludwig Blomstrand, který po parádní přihrávce šestnáctiletého Adama Jíříčka poslal Indiány do vedení. Následovala napínavá přestřelka. Šance byly na obou stranách. Zakončit však dokázal až Jakub Valský, který trefou k pravé tyči srovnal skóre utkání. První třetina tak dopadla nerozhodně 1:1.

V úvodu druhé třetiny se pokusil Stuart Percy trefit bránu Indiánů z ostrého úhlu, puk se nešťastně odrazil od brusle Michala Houdka a ten vlastním gólem poslal Motor do vedení. Vteřinu před odchodem do šaten se prosadil v přesilovce Michal Vondrka. Druhou třetinu tak ovládl Motor a do poslední části utkání nastupoval za stavu 3:1.

Naději přinesl Indiánům Jan Schleiss, rychlou střelou snížil stav utkání na začátku třetí třetiny na 3:2. Vstřelená branka hokejisty ze západu Čech opravdu povzbudila. Vyrovnávací gól padl v samotném závěru utkání, kdy to Indiáni zkusili bez brankáře. Petr Kodýtek nezaváhal a poslal zápas do prodloužení.

Prodloužení bylo vskutku dramatické. Valský z Motoru píchl hokejkou plzeňského brankáře Svobodu, což se jeho spoluhráčům nelíbilo. Do bitky s domácím hráčem se pustil útočník Jakub Pour. Následně Plzeň hrála přesilovku, po odvolání brankáře pět na tři. Výhru pro Indiány vybojoval parádní trefou Petr Zámorský.

Branky a nahrávky: 6. Valský (Hanzl, Dzierkals), 22. Percy, 40. Vondrka (Vráblík, Štencel) – 6. Blomstrand (Jiříček, Kvasnička), 43. Schleiss (Baránek, Zámorský), 58. Kodýtek, 62. Zámorský.

Průběh utkání: 0:0, 0:1, 3:1, 3:4.

SESTAVY

HC Motor České Budějovice

Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, M. Toman, V. Tomeček.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Malát, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Blomstrand, Bitten, Lang.

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24