BylinkyZdraví

Spíte špatně? Tyto rostliny v ložnici podpoří relaxaci a kvalitní odpočinek

Existují rostliny, které mají schopnost pomoci čistit vzduch a podpoří lepší a kvalitnější spánek. Jejich vůně může být uklidňující. Kromě toho přenášejí rostliny venkovní krásu do našich domovů. Působí jako přírodní čistička vzduchu a patří do přirozeného životního cyklu.

TOP rostliny, které byste mohli mít ve své ložnici

  • Jasmín – tato rostlina s krásnými bílými květy má ostře sladkou vůni. Ta se používá od dob dávno minulých pro podporu relaxace. Tato vůně je velmi silná a má sedativní a zklidňující účinky. Bývá spojována se snížením úzkosti a zlepšením kvality spánku.

jasmín

  • Levandule – opět bylinka s uklidňujícími účinky. Používá se ve farmacii, fytoterapii a aromaterapii pro pomoc s obtížemi spojenými s poruchami centrálního nervového systému. Vůně levandule je příjemná pro každou věkovou skupinu.
  • Kozlík lékařský – používá se pro své hypnotické účinky. Jeho kořen je šikovným pomocníkem pro nespavost. Také se používá pro boj proti úzkosti. Má mírně sedativní účinky.
  • Gardénie – stejně jako jasmín, má i gardénie bílé květy a omamnou vůni. Ta působí mírně sedativně.
  • Gerbera – péče o tuto rostlinku není jednoduchá. Má však nádherné květy, které prozáří každou místnost. Pomáhá zvyšovat hladinu kyslíku v místnosti a tím podpoří lepší spánek.
  • Břečťan – tato rostlina dokonale čistí vzduch. Je tedy ideální volbou do ložnice, kde je potřeba dostatek čerstvého vzduchu. Pozor si dejte v případě, že máte doma malé děti nebo domácí mazlíčky. Rostlina je po požití toxická.

Proč je pro nás kvalitní spánek tak důležitý?

Všichni víme, že kvalitní spánek je pro naše tělo velmi důležitý. Patří mezi základní lidské biologické potřeby. Nelze jej ničím nahradit. V průběhu spánku dochází k odplavování toxinů z mozku, obnovují se psychické i fyzické síly a kvalitní spánek funguje jako dokonalí prevence některých zdravotních obtíží. Kromě toho snižuje riziko výskytu vysokého krevního tlaku, obezity a depresí. Podporuje paměť a obranyschopnost našeho těla.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button