BROWNIES S VIŠNĚMI V RUMU - Kitchen story

BROWNIES S VIŠNĚMI V RUMU

Sladké se u nás dělalo opravdu zřídka, právě proto, že Jirka na sladké moc není. To se ale změnilo s Bertíkem, který si na něčem sladkém se mnou s radostí pochutná. Mám radost, že se tomu můžu teď častěji věnovat a že mám konečně spokojeného strávníka, který to ocení. A abychom navázali na naše předchozí jídla a dali celé menu dohromady, připravila jsem tentokrát brownies s domácími višněmi v rumu. Takže naše menu má krásné vyvrcholení, ke kterému jsme si otevřeli červené víno Lindes de Remelluri z eDelikates a krásně se to doplňovalo.

BROWNIES S VIŠNĚMI V RUMU BROWNIES S VIŠNĚMI V RUMU

Ingredience

Čas přípravy: 20 minut

Čas pečení: 20 minut

150 g másla

150 g 80% hořké čokolády

3 vejce

100 g třtinového cukru

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce kakaa

1 lžička kypřícího prášku 

špetka soli

4 lžíce pekanových ořechů

4 lžíce vypeckovaných višní v rumu

Postup

  • Troubu předehřejte na 180°C. Formu vyložte pečícím papírem.
  • Ve vodní lázni nechte rozpustit na kousky nakrájené máslo a nalámanou čokoládu. Čokoládovou směs odložte bokem a nehte lehce schladnout.
  • Vejce ( o pokojové teplotě ) vyšlehejte s cukrem do pěny. Do pěny zapracujte mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Nakonec postupně zapracujte čokoládovou směs.
  • Těsto vlijte do připravené formy. Zasypte nahrubo nasekanými pekanovými ořechy. Višně naložené v rumu nechte okapat a rovnoměrně rozprostřete na těsto.  
  • Vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut. Před podáváním nechte zchladnout.

BROWNIES S VIŠNĚMI V RUMU BROWNIES S VIŠNĚMI V RUMU

Naše zimní menu má tedy finální podobu. Nejdříve jsme si dali květákovou polévku s lanýžem ( odkaz najdete zde ) , pokračovali jsme s gnocchi s pancetou a houbami ( odkaz najdete zde ) a zakončili to právě tímto brownies. Po pravdě nám po pečení většinou zbyde větší část na později. Ale tentokrát se po něm úplně zaprášilo. Brownies je plné čokoládové chuti doplněné o chuť a vůni višní v rumu a krásně nadýchané. Myslím, že tohle je to nejlepší brownies, které jsem kdy dělala.

Dobrou chuť

Marika