<

Bronzová tečka! Češky při premiéře na univerziádě slaví. Úžasná parta, smeká Peslar

Foto: FISU

22. ledna 2023, 13:37

Adéla Kvapilová

Premiérová účast zakončená bronzem. Český výběr žen pod vedením Jakuba Peslara vybojoval na univerziádě v Lake Placid třetí místo. Reprezentace v zápase o bronz porazila Slovensko 3:1 a při první účasti na studentské světové akci se raduje z velkého úspěchu.

„Je to nepopsatelný moment, velmi speciální pro ročník 1998, který měl možnost se opět sejít a reprezentovat Českou republiku. Mladší holky ho skvěle doplnily a vytvořily úžasnou partu, která si medaile zasloužila,“ usmívá se trenér Peslar.

Češky při premiérové účasti neměly za medailí jednoduchou cestu. Ve skupině skončily druhé a v semifinále narazily na dobře hrající Japonky, kterým podlehly 0:3. „Prohra v semifinále samozřejmě mrzí, ale vyhrál zaslouženě lepší tým,“ poukazuje na výkon Japonek.

„Je to nepopsatelný moment, velmi speciální pro ročník 1998.“

Národní tým měl po semifinálovém utkání pouze šest hodin na regeneraci a přípravu do zápasu o bronz. „Těší mě, že jsme se zvládli zvednout. Tento moment si osobně budu dlouho pamatovat,“ přiznává Peslar. „Pro některé holky je to vrchol kariéry,“ zamýšlí se nad úspěchem na univerziádě.

Momentum? Gól na 2:1

Utkání o bronz začaly lépe české hokejistky, v 17. minutě Sandra Halounová využila přesilovou hru. Na počátku druhé třetiny Slovenky zásluhou Lucie Haluskové vyrovnaly na 1:1.

Avšak po necelé minutě vrátila vedení národnímu týmu Karolína Kosinová. „Velmi důležitý gól, kterým jsme vzali Slovensku momentum a dostali jsme se opět na koně. Po zbytek třetiny jsme byli lepším týmem a kontrolovali výsledek utkání,“ vrací se k rozhodující situaci Peslar.

Češky si vedení pojistily po gólu Kristýny Pátkové a v 50. minutě odskočily na 3:1. Následný tlak Slovenek národní tým ustál a na krk si po zápase pověsil za výhru bronzové medaile.

„Jsem nesmírně pyšný, že jsem mohl být trenérem tohoto výběru.“

„Příprava byla od prvního vzájemného zápasu lehce odlišná. Soustředili jsme se hlavně na nastavení hlavy do zápasu, o to méně se věnovali hokejovým věcem. Zapas byl hlavně o tom ho zvládnout v hlavách a chtít víc než soupeř,“ zdůrazňuje Peslar a neskrývá nadšení.

„Jsem nesmírně pyšný, že jsem mohl být trenérem tohoto výběru. Holkám patří obrovský dík!“

Foto: FISU

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz