Hlavní obsah

Na tohle budeme do smrti vzpomínat, září hokejistky po zisku bronzu. Hadamczik gratuloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další cenný kov pro český hokej. Tentokrát z univerziády. Při své premiérové účasti dokráčely české reprezentantky až k bronzovým medailím. Po semifinálové porážce od Japonska se rychle vzpamatovaly a v souboji o třetí místo zdolaly v Lake Placid Slovensko 3:1. „Krásný zážitek, budeme na něj do smrti vzpomínat,“ usmívala se v rozhovoru pro hokej.cz kapitánka českého výběru Adéla Jůzková.

Foto: FISU

České hokejistky slaví bronzové medaile na univerziádě.

Článek

Klíčový v boji o cenný kov byl už úvod druhé třetiny. Na srovnání Slovenek totiž dokázal národní tým odpovědět už po 50 sekundách. „Parádní reakce, kterou jsme potřebovaly. Náš tým má velký problém se dostat zpátky do zápasu, když prohrává, takže naštěstí jsme šly zase rychle do vedení," oceňovala obránkyně Jůzková.

Ve třetí části zvýšila na 3:1 Kristýna Pátková, společně s Danielou Pejšovou jedna ze dvou reprezentantek, které zažily bronzový úspěch i na mistrovství světa žen. Závěr už si český tým pohlídal, a porazil tak východní sousedy na univerziádě i podruhé.

„Jely jsme sem s tím, že chceme urvat medaili. Průchod turnajem nebyl jednoduchý, ale do semifinále jsme se dostaly. Placku jsme fakt chtěly a podle mě jsme si ji zasloužily. O to hezčí moment, že jsme si ji mohly užít s tak úžasnou partou," radovala se kapitánka.

Turnaje se mohly účastnit hráčky ročníku 1998 a mladší, které minimálně v posledním roce studovaly. „Holky z tohohle ročníku se mohly opět sejít a reprezentovat, bylo to hodně speciální. Pro některé hokejistky vrchol kariéry," říkal pro hokej.cz trenér Jakub Peslar.

Svěřenkyně za povedený turnaj pochválil. „Holkám patří obrovský dík! Tenhle moment si budu dlouho pamatovat. Jsem moc pyšný, že jsem mohl tento výběr trénovat. Odvážíme si nádherné a zasloužené medaile. Nepopsatelný pocit..." rozplýval se kouč Peslar.

K medaili českým studentkám gratuloval i prezident Českého hokeje Alois Hadamczik. "Gratuluji českým hokejistkám a celému realizačnímu týmu k bronzu na zimní univerziádě a děkuji všem za výbornou propagaci českého hokeje," uvedl na svém Twitteru.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec