Bravo Jiří Lehečka. Fandí se v tenisových rodinách u Nováků i u Berdychů

Martin Berdych vpravo, foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - O la lá, ten tedy jede. Jedenadvacetiletý Jiří Lehečka je už ve čtvrtfinále tenisového Grand slamu v australském Melbourne. V navýsost tenisovém Zlínském kraji z toho má radost snad každý. Rozhodně i členové úspěšných rodin, kde je žlutý míček jako doma. Tedy u Nováků a u Berdychů.

„Pro mne velice příjemné překvapení a možná až šok. Ten kluk prostě září, soupeři jsou přetěžcí, uhrát čtyři vítězné zápasy je dokonalé. Je vidět, že jde prudce nahoru, moc mu přeji, ať to vydrží, ať nejde jen o krátkodobý vzestup. Ale už když před koncem roku skončil druhý na malém Masters juniorů, tušil jsem, že bude výborný,“ hlásil ze Zlína Jiří Novák starší, který byl v Melbourne i v roli diváka, když přede dvaceti lety válel jeho syn Jiří.

„Je fakt, že jsem zápas neviděl, vezl jsem syna Jirku na letiště do Vídně, vrací se na studia do Ameriky, ale samozřejmě Jirku Lehečku vnímám. Velký talent, pracovitý, držím i dál pěsti ze všech sil a vy je držte mně, protože tady na rakouské dálnici není kvůli sněhu málem vidět na pár metrů,“ blahopřál na dálku Jiří Novák, který postoupil v roce 2002 do semifinále na témže turnaji a tam prohrál v pěti setech o pár míčů s pozdějším vítězem Švédem Johanssonem.

Lehečkovi se fandí také u Berdychů na Valašsku.

„Zatím to Jirkovi jde neuvěřitelně, uvidíme, zda se mu povede napodobit úspěch Jirky Nováka či našeho Tomáše, ten byl v semifinále v Austrálii dvakrát, jestli mne paměť neklame, bylo to v letech 2014 a 2015,“ přidává se do velké rodiny fanoušků i Martin Berdych, otec našeho donedávna nejlepšího tenisty Tomáše.

Radost ovšem vládne v celém širokém tenisovém hnutí. To potvrzuje třeba Jan Macharáček, předseda Tenisového klubu Zlín a také Jihomoravského tenisového svazu.

„Skvělé a přímo úžasné a snad ta báječná jízda ještě nekončí,“ těší se.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x