Litoměřice: Dětští zastupitelé navštívili radnici, infocentrum i Kalich

23.01.2023 6:32 | Tisková zpráva

Zástupce dětského zastupitelstva přijal ve čtvrtek odpoledne na radnici místostarosta Petr Panaš. Šest školáků s dospělým doprovodem pozval do své kanceláře, kde je s vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Evou Břeňovou seznámili se systémem komunikace města s občany.

Litoměřice: Dětští zastupitelé navštívili radnici, infocentrum i Kalich
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Dozvěděli se, jak se tvoří Radniční zpravodaj nebo jak fungují městské webové stránky či Facebook. Místostarosta Panaš mladým zastupitelům také představil participativní rozpočet města, do nějž přispívá podněty široká veřejnost. „Je to možnost, kam můžete své nápady posílat i vy. Určitě na vašich setkáních probíráte spoustu věcí, které by mohly být ve městě realizovány,“ sdělil školákům Petr Panaš.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28716 lidí

Po diskuzi v kanceláři děti zavítaly do informačního centra, kde je Eva Břeňová seznámila s fungováním tohoto turisty hojně navštěvovaného místa. Dále se pod vedením průvodkyně Šárky Pechové odebraly na vyhlídkovou věž Kalich, kde si prohlédly i novou expozici, otevřenou v minulém roce.

Dětské zastupitelstvo má momentálně dvanáct členů napříč základními a středními školami „Přivítáme mezi sebe každého, kdo by se s námi chtěl zapojit do budoucích projektů realizovaných ve prospěch města v rámci dětského zastupitelstva," vyzývá koordinátorka dětského zastupitelstva Kateřina Simajchlová.

Schází se pravidelně v Středisku ekologické výchovy SEVER v Masarykově ulici. Až na jednoho člena přišli na radnici úplní nováčci. „Do dětského zastupitelstva jsem se rozhodl vstoupit na základě výzvy od pana ředitele. Od tohoto školního roku také navštěvuji školní parlament. Dění a vývoj města mě zajímá a věřím, že bych mohl třeba nějakým svým nápadem pomoci,“ uvedl Libor Malý, žák ZŠ Havlíčkova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…