Herec Dejvického divadla jde z role do role a ze seriálu do seriálu. Diváci České televize ho mohou momentálně vídat nejen jako majora Karla Dvořáka, ale také coby mašinfíru a tatínka jednoho z vyměněných kluků Karla Holce v pokračování veleúspěšného seriálu Kukačky. A to chybělo málo a David by hercem nebyl...

Trnitá cesta

Začátek jeho herecké kariéry byl spíše náhodný. Přihlášku na Pražskou konzervatoř za něho vyplnila maminka, a když se tam ke svému údivu dostal, najel na styl bohémského života tak intenzivně, že mu hrozilo vyloučení! Konzervatoř dokončil v přelomovém roce 1989 a první angažmá získal v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Jako Romeo, Honza z Princezny Pampelišky či Limonádový Joe si získal srdce mnoha divaček. Příliš ho to ale neuspokojovalo, takže byl rád, když mu po čtyřech letech režisér Miroslav Krobot (71) hodil laso do Dejvického divadla.

Dává si pauzu

Nedávno se odtud po téměř 20 letech pustil na volnou nohu. Do princů a hloupých Honzů má dnes opravdu daleko. „Jsem cholerik. Něco mě může vytočit během vteřiny, ale pak se na mě někdo usměje a zase se to otočí zpátky,“ přiznal Novotný v jednom rozhovoru. „Rychle startuju a rychle se vypínám. Jsem prudkej,“ svěřil se. Teď si chce dát na nějaký čas od hraní pauzu. Důvod? „Nechci na lidi vyskakovat i z lednice,“ řekl herec s tím, že je ho nyní díky Místo zločinu a Kukačkám plno.

Video
Video se připravuje ...

David Novotný: O rasismu v kriminálce Miss Hanoi Falcon

Holec žil s Holcovou

Náhoda? Davidovou první ženou byla herečka Jana Holcová (47), kterou znají diváci seriálové Ordinace jako záchranářku Zitu, a v Kukačkách se Novotný jmenuje Holec! S exmanželkou má dceru Emu (18) a se současnou manželkou Anetou tři děti – Anežku (13), Josefa (10) a benjamínka rodiny Antonii (6).

Fotogalerie
35 fotografií