Josef Bazala

  • KDU-ČSL
  • Uherské Hradiště
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2023 10:46:49

590 miliard pro Česko

590 miliard pro Česko

Skvělá zpráva ze senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Pro Česko je totiž připravena částka 590 miliard z Modernizačního fondu a Národního plánu obnovy!

Peníze z obou fondů jsou určeny na rozvoj v důležitých oblastech. Finanční prostředky z Modernizačního fondu jsou určeny především na dekarbonizaci energetiky (snižování množství emisí uhlíku) a budování elektráren využívající obnovitelné zdroje (fotovoltaické nebo větrné elektrárny) nebo na zateplení budov, což využijí jak obce, tak občané.O Národním plánu obnovy se mluvilo už během covidu, dnešním hlavním problémem je ale energetická krize. Připravených 210 miliard Kč tak pomůže na energetické úspory veřejných budov, zadržení vody v krajině a v lesích,, regenerace brownfieldů, hospodaření s vodou, výzkum a vývoj technologií 5G, digitalizaci, kybernetickou bezpečnost, zelenou úsporám a další projekty.Teď už nás čeká jen připravit konkrétní podmínky pro jednotlivé dotační tituly a termíny podávání žádostí a peníze pak mohou efektivně začít pomáhat našim obcím a občanům!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama