Právě si prohlížíte V sobotu Den otevřených dveří na FVZ, od zítřka veletrh Gaudeamus

V sobotu Den otevřených dveří na FVZ, od zítřka veletrh Gaudeamus

Téměř tři stovky zájemců využilo příležitost a během Dne otevřených dveří se v sobotu během celého dne přišly seznámit s podmínkami studia na Fakultě vojenského zdravotnictví UO v Hradci Králové. Prezentace zahájil děkan FVZ prof. MUDr. Romana Chlíbek PhD., historické okénko a základní informace o chodu fakulty poté představil proděkan plk. gšt. RNDr. Hynek Schvach PhD. Stěžejní informace pro uchazeče ohledně přijímacích zkoušek byly důkladně vysvětleny panem doktorem RSDr. Peterem Pudíkem. Jaký je život studenta na FVZ autenticky představila studentka 4. ročníku vojenského všeobecného lékařství rtn. Julie Búryová a celou besedu poté zakončil prap. Jiří Kinčl z rekrutačního střediska informací o podmínkách vstupu do AČR.

Studenti pod vedením nprap. Bc. Matěje Finka a kpt. Bc. Jana Krutiše pak uchazečům předvedli také dynamickou ukázku urgentní péče v poli. Zájemci mohli navštívit také internát a seznámit se nejen s tím, jak jsou studenti ubytováni, ale také se zázemím, jehož součástí je mimo jiné i posilovna. Dotazy však přicházely i elektronickou cestou. Týkaly se například omezení spojených s tetováním či barvou vlasů, uplatnění záchranářů v praxi nebo volby specializace.

Univerzita obrany na prezentace v rámci Dnů otevřených dveří, které na všech jejích fakultách proběhly v minulém týdnu, naváže účastí na Středoevropském veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus, který od úterý 24. do čtvrtka 26. ledna proběhne na výstavišti v Praze – Letňanech.

Autor: Viktor Sliva ve spolupráci s Júlií Búryovou, foto: Julie Búryová