Němci vypnuli další analogový FM vysílač, tentokrát v Hesensku

24. leden 2023

Aktivní na poli vypínání nízkovýkonných analogových vysílačů v pásmu FM je zejména rozhlasová rodina Deutschlandradio, která zároveň dlouhodobě podporuje rozvoj technologie DAB+. Hesenský rozhlas vypnul tentokrát slabší kmitočet stanice hr-INFO.

Ve středu 4. ledna byla trvale odstavena z provozu FM frekvenci 99,2 MHz na městském vysílači Giessen. Jako náhrada je k dispozici výrazně výkonnější kmitočet vysílače Biedenkopf/Sackpfeife 99,6 MHz zajišťuje VKV pokrytí hr-iNFO pro Giessen a okolí jako obvykle. Proto se doporučuje přeladit FM přijímače s pevnou frekvencí 99,2 FM na 99,6 FM.

Stanici hr-iNFO lze navíc velmi dobře přijímat v Giessenu a jeho okolí přes DAB+ s jakýmkoliv běžným digitálním rádiem. Vysílač Giessen-Dünsberg je pro tento účel v regionu již plně v provozu. hr-iNFO lze také přijímat celostátně přes internet (např. pomocí aplikace hr-iNFO na chytrém telefonu nebo tabletu), přes hr-radio stream na webu www.hr-inforadio.de nebo přes internetové/WLAN rádio. K dispozici je i kabelový a satelitní signál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související