Přestože mají stejný název, nemá nový seriál Iveta nic společného s minisérií Iveta o životě zpěvačky Bartošové (†48). Slovenská Iveta je o dívce z maloměsta, která se dostala do světa modelingu. A seriál řeší také několik dalších aktuálních problémů. Alkohol mezi studenty, přízemní názory obyvatel menšího města, zesměšňování náboženského života a další. A jak Kolečko připustil, předlohou hlavní hrdinky je jeho bývalá partnerka Aneta, která se stala Českou Miss 2009. „Ona prožila příběh dívky z vyloučeného prostředí, která se dostala do velkého světa. Aneta je z Havířova, tohle byl jen základ a zbytek je samozřejmě fikce,“ sdělil TV JOJ.

Aneta o licenci

Aneta Vignerová potvrdila, že Kolečkovi odvyprávěla svůj příběh jako inspiraci a on podle toho vytvořil scénář. „To vyjádření nepodal úplně šťastně, Havířov není vyloučená lokalita, je to fajn menší město,“ oponovala Aneta svému bývalému partnerovi. „Ten příběh není můj, to by se mohl jmenovat rovnou Aneta. To, že by mi psali lidé, že jsem cikánka, už je umělecká licence. Jde jen o inspiraci,“ uvedla modelka věci na pravou míru.

Primátor Třebišova si na Kolečka stěžuje

Hlavní postava modelky Ivety pochází v seriálu z města Trebišov. Primátor tohoto východoslovenského města Marek Čižmár (47) proti němu protestoval formou otevřeného dopisu a chce se obrátit i na slovenskou mediální radu. „Je krajně nepřípustné znehodnotit práci a život mnoha zde žijících obyvatel a jejich předků osobitým podáním seriálu hraničícím s jejich hanobením,“ píše primátor v dopise, který adresoval řediteli televize Joj.

Proti názoru trebišovského primátora se ale ohradil autor scénáře. „Pořád je to primárně komedie, byť s takovými hlubšími podtóny,“ říká Kolečko. „Myslím, že je to na poměry televize velmi kvalitně natočené. Je vzácné, že se realizace ujal Honza Hřebejk s Martinem Žiaranem. To jsou tvůrci, kteří většinou dělají jen filmy do kina, takže v tomhle si myslím, že je to exkluzivní projekt,“ vysvětluje.

Video
Video se připravuje ...

Aneta Vignerová po rozchodu s Kolečkem: Jak to bude s péčí o jejich Jiříčka (2,5)? Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
38 fotografií