NAPSALI JSTE NÁM: Nadaný student Matyáš Bár je na stáži Akademie věd ČR
Foto: SPŠE Žatec
Louny

Žatec - Matyáš Bár studuje Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Žatci.

Matyáš Bár je jedním z našich nových přírůstků – studuje teprve první ročník oboru IT, přesto už se stihl dostat na stáž s názvem „Využití strojového učení ve fyzice“, v rámci které bude od ledna až do prosince 2023 studovat vždy jeden den v měsíci metody strojového učení a jejich aplikaci při řešení rozličných problémů ve fyzice na jednom z vědeckých pracovišť AV ČR pod taktovkou lektora RNDr. Pavla Baláže, Ph.D.
Předpokladem pro přijetí na stáž byl pozitivní vztah k programování a výhodu mohli mít ti, kteří znají programovací jazyk Python, v němž se studenti stáže naučí například, jak naprogramovat jednoduché učící se modely, které pak budou zkoumat z hlediska jejich využití a limitů při studiu fyzikálních problémů.
Oporou u přihlašování na stáž byl Matyášovi vyučující odborných předmětů, matematiky a fyziky Ing. Libor Beldík, Ph.D. Poprvé se Matyáš na akademickou půdu podívá 11. ledna, v listopadu 2023 pak proběhne Studentská vědecká konference, jíž se i s kolegy stážisty zúčastní s připravenou prezentací dosažených výsledků. Po úspěšném absolvování stáže ho také čeká certifikát.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru