Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Babiš viní z výroku o Polsku moderátora: Martin Řezníček nenechal jeho slova bez odezvy

Spoj Babiše a Řezníčka.
Zdroj: eXtra.cz - koláž/se souhlasem ČT a TV Nova
+ Další 3 fotografie
prezidentské volby

Výrok Andreje Babiše o tom, že by nepomohl napadenému Polsku, stále rezonuje veřejným prostorem. Během akce v Brně se k němu sám expremiér znovu vyjádřil a označil to za provokaci ze strany moderátora ČT Martina Řezníčka. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. 

To, co v nedělní superdebatě na ČT řekl Andrej Babiš, způsobilo pořádný rozruch. O tom, jak by Babiš nepomohl Polsku, kdyby bylo napadené Ruskem, jsme již psali. K svému výroku se vyjádřil prvně na Twitteru, o den později pak osobně i v Brně při akci se svými podporovateli. Jak už bývá u Andreje Babiše zvykem, tak vinu hodil na někoho jiného, tentokrát za to prý mohl moderátor ČT Martin Řezníček.

Jako první na Babišovu "obhajobu" reagoval ještě během pondělního odpoledne bývalý politik Miroslav Kalousek. "Tak to vidíte, @MartinReznicek…On to myslel dobře, ale byla to Vaše vina, protože to byla Vaše provokace. S úlevou předávám Cháronovo bidlo a prohlašuji: Za všechno může Řezníček!" napsal na svém Twitteru.

Byla to provokace, tvrdí Babiš

Moderátor ČT se svou odpovědí počkal až na úterní ráno a zapojil do ní i další Babišovy výroky z individuálního rozhovoru na Nově. "Obávám se pane @kalousekm, že jsem jako agent provokatér a kopáč pastí jen dočasným hromosvodem, neboť to veslo zas za chvíli poputuje k někomu dalšímu," odpověděl Kalouskovi Martin Řezníček.

O oné pasti mluvil expremiér Babiš v rozhovoru s Bárou Divišovou. "Vzniklo to tak, že redaktor (Martin Řezníček), který zastupoval Petra Pavla, který nemluvil, hypoteticky vymyslel tuhle věc, která je pro mě absurdní. Byla to provokace moderátora. Proč mluví v televizi o válce a straší lidi? Byla to past na mě. Špatně jsem to interpretoval," řekl šéf hnutí ANO.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy