Džamila Stehlíková: Zeman je proruský schválně, Babiš z blbosti

24.01.2023 12:42 | Ze sítí

Nedělní debata, která se zredukovala na střety Andreje Babiše s moderátorem Martinem Řezníčkem, se už dva dny dohrává na sociálních sítích. Zejména jeden moment, ve kterém Andrej Babiš uvedl, že by nepomohl spojencům v NATO a pak se omlouval, že to tak nemyslel.

Džamila Stehlíková: Zeman je proruský schválně, Babiš z blbosti
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Džamila Stehlíková rozebírá psychiku Vladimíra Putina

„Svými výroky, že by ČR neměla vyslat v rámci článku 5 jednotky spojencům na pomoc, poškodil naše zájmy,“ napsal jeho protikandidát Pavel Fischer. Babiš je podle něj nevěrohodný. „Mění názory jak na obrtlíku. To není diplomat, ale bordelář. Bezpečnostní ohrožení republiky,“ obává se.

Podobně prohlášení z debaty ČT vidí i bývalá ministryně Džamila Stehlíková. „Ruská média začala sledovat každý krok Babiše a mají pro něj pochopení. Tady píšou o jeho mítinku v Brně, kam ho přišlo podpořit 2000 lidí a kde on řekl, že všechna média podporují jeho protikandidáta Pavla, a to, co se děje v ČR, spěje k nové totalitě,“ přečetla si.

A že tato slova Babiš následně popřel a omluvil se za ně, to podle Džamily Stehlíkové není rozdíl. „Zeman byl proruský, aby rozvracel demokracii, Evropu a Česko, Babiš je proruský z blbosti. Zeman je Zlo z krutosti, Babiš je Zlo z nemohoucnosti, umí jen ničit. Zeman je Zlo krystalické, jako jeho cynické bonmoty, Babiš je Zlo tekuté, jako jeho věčný slovní průjem. Žďorp a Mňága,“ napsala.

Zahraniční zpravodajové ČT se přidali sbírkou mediálních i politických komentářů ze světa, které se nad Babišovým prohlášením pozastavovaly. Zpravodaj v USA Bohumil Vostal doložil kritický komentář i v Austrálii.

Mezi koaličními politiky se také šíří tweetová vzpomínka Kristýny Zelienkové, která byla po volbách 2013 poslankyní hnutí ANO, ze kterého ale v průběhu volebního období odešla.

 

 

„V roce 2015, když byl ministrem financí a já poslankyní, jsem na ním přišla a požádala jej o pomoc Ukrajině, jejíž Krym okupovali Rusové. Babiš se na mě zmateně podíval a odpověděl, že nikomu pomáhat nebude, že je pro, aby se na hranicích Slovenska a Ukrajiny postavila zeď, protože se tam jen pašují cigarety,“ zavzpomínala.

Andrej Babiš v pondělí prohlašoval, že k výroku byl dotlačen moderátorem Martinem Řezníčkem, který jej formuloval hypoteticky a otázku měnil. Uznal ale, že svou odpověď „trochu posral“.

Moderátora ale Babiš během pondělka kritizoval opakovaně ve svých mediálních výstupech.

Miroslav Kalousek z toho stvořil hlášku „za všechno může Řezníček“ a spokojeně moderátorovi předal svou pozici hlavního zlosyna. Doposud totiž podle něj v mysli Andreje Babiše platilo, že za vše může Kalousek.

„Tak to vidíte, pane Řezníčku. On to myslel dobře, ale byla to Vaše vina, protože to byla Vaše provokace. S úlevou předávám Cháronovo bidlo a prohlašuji: Za všechno může Řezníček!“ tweetoval.

Novinář Petr Honzejk Babišovi vysvětlil, že pokud si stěžuje, že mu moderátor skáče do řeči, tak nepochopil rozdíl mezi moderátorem a konferenciérem.

 

 

A do debaty o nedělní debatě originálně vstoupil i fotbalový trenér Pavel Horváth: „Fotbalovou terminologií bych včerejší večerní utkání shrnul takto: Těšil jsem se na Ligu Mistrů, ale výkon jednoho z protivníků byl spíš na hraně okresního přeboru. Snažil se kouskovat hru, bylo tam spoustu faulů, některé na žlutou, ale za některé bych se nebál dát ani červenou,“ shrnul chování Andreje Babiše.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…