Květoslav Šimek
24. ledna 2023 • 15:50

Varaďa s Kopřivnicí do extraligy? Apríl přišel o něco dřív, smál se kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Václav Varaďa pomůže rodnému klubu z Kopřivnice mezi elitu. Takový žert se objevil v rámci oslav 90. let od založení kopřivnického klubu. „Hokejisté koupili 1. ligu, angažovali Václava Varaďu a chtějí do extraligy,“ koloval mezi fanoušky ofocený novinový článek s logem Večerníku Kopřivnice. „Je to legrace, Večerník Kopřivnice ani neexistuje, místní mají jasno,“ usmíval se manažer kopřivnického klubu Jaroslav Hrubý. „Zní to sice pěkně, ale pravda to není.“



Pobaveně reagoval i Václav Varaďa, který je po odchodu z Třince, kde slavil tři mistrovské tituly v řadě za sebou, bez angažmá. „Apríl letos přišel o něco dřív,“ zasmál se úspěšný kouč. „Jsem rád, že na mě fanoušci vzpomínají v dobrém, ale nikdo mě nekontaktoval a já si s nikým neplácnul. Takže pravda to zcela jistě není.“

Na ledě rodného klubu, který aktuálně hraje třetí nejvyšší soutěž, se Varaďa ovšem minulý týden ukázal. Společně s dalšími bývalými hráči, kteří se z Kopřivnice dostali do velkého hokeje. Ke stropu haly byly slavnostně vyvěšeny dresy se jmény slavných odchovanců. Kromě Varadi se dostalo i na Stanislava Hajduška, Radka Bonka, Tomáše Fleischmanna, Mariána Kacíře, Libora Pivka, Libora Poláška, Romana Bartoše a Ivo Milicha.

Slavnostní akci přihlížel i svazový šéf Alois Hadamczik, který také za Kopřivnici v minulosti hrával. Ocenění byli i bývalí trenéři Kubinec, Tyleček, Gála, Kacíř, Fleischmann, Polášek nebo Zátopek.

Pro oslavence klub vyrobil speciální dresy, ty se pak dražily. Na dobročinné účely se povedlo vybrat 25 tisíc korun. Výtěžek bude rozdělen mezi Karolínu Dejovou (5 000 Kč) a speciální MŠ a ZŠ Motýlek Kopřivnice (20 000 Kč).

Hvězdnou posilu na střídačku ovšem Kopřivničtí nezískali.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud