hledat

Tags:

Je na vás Sean Paul moc popový? A co ve spojení s Damianem Marleyem?

Sdílej

Sean Paul se notoricky zapsal do globálního podvědomí megahity „Like a Glue“, „Get Busy“ a dalšíma, takže o něm ví úplně všichni. To může leckterým lidem vadit, nicméně k dobru se mu může připsat, že jeho povedenou deskou „Dutty Rock“ přitáhnul celou generaci lidí k dancehallu. To, že se mu na úspěch nikdy pořádně nepodařilo navázat, je už věc druhá.

Zato Damian Marley patří k nejrespektovanějším hudebníkům současnosti. Nejen, že se mu spolu s dalšími syny Boba Marleyho daří udržovat otcův odkaz, ale přidává velkou měrou svojí vlastní kreativity k celkovému obrazu dancehallu a reggae. Jeho album „Welcome To Jamrock“ je naprostá klasika a svojí pozici v hip-hopové kultuře upevnil i albem „Distant Relatives“ s Nasem, nebo hostovačkami s nepočtem US rapperů a producentů.

Oba spojili síly v novince „No Fear“, kde přivzali mlaďocha jménem Nicky Jam, který teda zpívá s autotunem. Ještě, že ho oba hlavní protagonisté nepotřebují, jejich hlasy mají drive. Skladba je příjemná, ryze „domácká“ a ostudu Jamajce určitě nedělá. I klip z prostředí večerních ulic někde v Kingstonu (?) je solidní. Boom jako „Get busy“ nebo „Welcome to Jamrock“ to asi nezpůsobí, i když bychom tomu přáli, za pozornost však singl stojí. 

Tagy:
Tao Quit

https://linktr.ee/taoquit BBarak Obbama

  • 1