Právě si prohlížíte Veletrh Gaudeamus začal

Veletrh Gaudeamus začal

Venkovní upoutávka v podobě vojenského vrtulníku a propagační banner směřují od úterního rána návštěvníky Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání, konaného na výstavišti v Praze – Letňanech do Haly 4 a expozice č. 53, v níž se zájemcům o vysokoškolské vzdělání představuje Univerzita obrany.

Veletrh Gaudeamus probíhá od úterý do čtvrtka 26. ledna. Univerzita obrany v jeho rámci prezentuje možnosti studia na všech třech svých součástech – brněnských fakultách vojenského leadershipu a vojenských technologií a na Fakultě vojenského zdravotnictví, která působí v Hradci Králové. Přítomni jsou i pracovníci rekrutačního střediska, s nimiž mohou zájemci o studium na vojenské vysoké škole zahájit administrativní proces nutný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání.

Návštěvníky do expozice symbolicky láká mimo jiné i letecký simulátor jako technologie používaná při přípravě studentů jedné z nejvyhledávanějších specializací v nabídce vojenské vysoké školy. Ovšem i zájemci, kteří nesplňují vysoké požadavky na profesi pilota, najdou uplatnění v široké nabídce dalších technických odborností, potřebných při obsluze moderní armádní výzbroje. Univerzita dále nabízí vzdělání v profesích v oblastí velení a řízení a také ve zdravotnických oborech.

Autor: Viktor Sliva, foto: Adéla Pokorná, Vladimír Šidla