Jídlo a receptyZdraví

Chcete zvýšit svůj metabolismus? Podívejte se, jak na to

Metabolismus udržuje naše tělo v chodu. Ze stravy produkuje energii potřebnou pro naše buňky. Některé potraviny obsahují prvky, které urychlují metabolismus. Co tedy můžete udělat pro jeho zrychlení?

Zelený čaj

Už nějakou dobu je známo, že pití zeleného čaje pomáhá nastartovat metabolismus. Zelený čaj obsahuje vysokou koncentraci katechinů – antioxidant, který pomáhá tělu uvolňovat tuk z buněk.

Extra panenský olivový olej

Naše tělo potřebuje zdravé tuky. Bez nich funguje velmi špatně. Patří mezi ně i extra panenský olivový olej, který nejen poskytne zdravé tuky, ale pomáhá nám cítit se lépe. Také maximalizuje metabolismus a pomáhá tělu lépe vstřebávat živiny. Také může potenciálně zvyšovat hladinu serotoninu, což je hormon, který je spojován s pocitem spokojenosti.

Vejce

Bílky obsahují větší množství kvalitních bílkovin, žlutky poskytují vitamíny, mastné kyseliny a cholin – brání ukládání tuku kolem jater.

Plnotučné mléko

Vápník v něm obsažený pomáhá s rychlejší metabolizací tuků.

Čočka

Železo není dobré jen pro krevní buňky. Nedostatek železa podporuje špatné fungování těla, což zaručuje i metabolismus a způsob, jakým tělo spaluje kalorie a přebytečný tuk. Čočka je dokonalým zdrojem železa.

Česnek

Nejen pomáhá při nachlazení a podpoře imunity. Je také účinným pomocníkem při podpoře metabolismu. Kontroluje hladinu krevního cukru a lipidů.

česnek

Ořechy

Především mandle nebo vlašské ořech mají vyšší obsah zdravých tuků. Dodávají pocit sytosti. Mononenasycené tuky v těchto ořeších také pomáhají regulovat hladinu inzulínu.

Losos

Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které kromě jiného, podporují játra při spalování tuků.

Jablka

Obsahují velké množství vlákniny. Pomáhají snižovat množství viscelárního tuku, který se ukládá kolem vnitřních orgánů.

Fazole

Opět obsahují větší množství vlákniny. Její trávení pomáhá tělu spalovat větší množství kalorií. Vláknina také pomáhá regulovat hladinu inzulínu v těle.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button