Petr Štěpánek pochová svou sestru Kristinu (†71): 20 let bojovala s rakovinou

Režisérka Kristina Taberyová (†71) bojovala s rakovinou dlouhých 20 let. Nejmladší dcera herce Zdeňka Štěpánka (†71) se nikdy nevzdávala. S rakovinou zápasila dlouhá léta, bohužel nakonec svůj boj prohrála a minulou středu zákeřné chorobě podlehla.

Petr Štěpánek osiřel a zůstal ze čtyř sourozenců sám. O smrti režisérky Kristiny Taberyové nás minulou středu prostřednictvím sociálních sítí informoval ředitel nadace člověk v tísni Šimon Pánek. Poslední ze sourozenců, sestra Petra Štěpánka bojovala s rakovinou dlouhých dvacet let.

Kristina Taberyová milovala život a o své zákeřné nemoci téměř s nikým nemluvila. Divadelní režisérka nechtěla, aby ji lidé litovali a ona sama si nikdy nijak nestěžovala.

„Dvacet let bojovala s rakovinou, prostě se svojí zarputilostí se rozhodla, že se pustí do léčby. Nemoc se vracela, zase bojovala. Ale sama říkala, že to stojí za to,“ napsal 19. ledna její syn Erik Tabery na svém Facebooku. „Poslední týdny se stav rychle zhoršoval, ale pak odešla rychle, klidně, ve spánku. Jak si to přála,“ dodal.

Rodina a přátelé se dnes ve 13:40 mohou naposledy rozloučit s Kristinou Taberyovou. Pohřeb se podle informací deníku Blesk koná v Nové obřadní síni v Praze na Olšanech.

Zdroj: Facebook, Blesk