Uhynulá slepice ve škarpě v sousedním okrese měla ptačí chřipku
Není jasné, komu pták patřil. Ilustrační foto
Litvínov

Lahošť – V pondělí 16. ledna našli strážníci Městské policie Košťany uhynulou slepici v katastru obce Lahošť na Teplicku. Pode informací městské policie odeslali strážníci vzorek zvířete do Státního veterinárního ústavu Praha. Tam byl u uhynulého ptáka zjištěný pozitivní nález vysoce patogenní ptačí chřipky subtypu H5N1.

„Uhynulá slepice byla nalezená ve škarpě mimo obec a ohnisko nebylo proto možné přesně určit,“ uvedla k dotazu, jaký bude postup vedení obce starostka Lahoště Radka Marková. Zmínila rovněž, že nedávno zde byla nalezená také uhynulá labuť, u které se ale ptačí chřipka nepotvrdila.

Od veterinární stanice dostalo vedení obce pokyn, aby informovalo občany Lahoště prostřednictvím úřední desky a obecního rozhlasu. Jednak o nálezu uhynulé slepice, tak i o příznacích ptačí chřipky, o rizicích, o tom, jak se chránit a o opatřeních spojených s prevencí. Obec na úřední desce vystavila podrobný informační materiál ministerstva zemědělství.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru