Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA před stratem Sigma chce na jaře udržet pozice

Sigma chce na jaře udržet pozice

foto: Petr Pelíšek

25. 01. 2023 - 11:07

Příprava je u konce, start jarní části soutěžního ročníku 2022/23 fotbalové FORTUNA:LIGY se blíží. A pro SK Sigma Olomouc začne pořádně ostrým zápasem, poslední lednovou sobotu budou hrát doma na Andrově stadionu proti Spartě Praha (18.00).

Hanáci půjdou do začátku jara i s útočníkem Mojmírem Chytilem, o kterého má zájem pražská Slavia. A v Edenu už byl olomoucký střelec i na zdravotní prohlídce. „Jasně jsme dali najevo, za jakých podmínek jsme ochotni ho uvolnit v zimě a pak v létě. Nic jiného v tom není. Máme to jasné dané a nechceme z toho ustoupit. Jednání se vedou, není to jednoduché. Hodně už se o tom napsalo. V této fázi Mojmír pokračuje u nás,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma. Chytil bude přípraven na sobotní zápas proti Spartě.

Cíl má Sigma jasný, ráda by byla nahoře, vždyť po podzimu je čtvrtá. „Bodové odstupy jsme malé a během dvou zápasů můžeme být jinde. Máme ambici to obhájit, ale musíme být obezřetní a co nejdříve se dostat do fáze, kdy budeme v klidu,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek s tím, že připrava, byť krátká, se povedla. „Jsme nachystaní dobře, i když nám to v zápasech herně drhlo, ale věřím, že to bude dobré. Teď to musíme prokázat v mistrovských zápasech,“ podotkl.

V zimě Sigma získala dva hráče. Na hostování do konce sezóny přišel ze Sparty záložník Jan Fortelný, ze Zbrojovky Brno pak na přestup útočník Jakub Přichystal. Kádr opustil záložník Martin Košťál, se kterým klub po dohodě ukončil smlouvu.

Shrnutí přípravy SK Sigma:
FC Trinity Zlín – SK Sigma Olomouc 2:2 (1:2)
Branky: 11. Simerský, 52. Kolář – 3. a 21. Vaněček. SK Sigma: 1. poločas: Trefil – Slavíček, Poulolo, Beneš, Sláma –Přichystal, Růsek, Sedlák Fortelný, Šíp – Vaněček. 2. pol.: Digaňa – Vraštil, Pokorný, Zmrzlý – Navrátil, Vodháněl, Breite, Spáčil, Hadaš –Zifčák, Zlatohlávek. Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – Rapid Bukurešť 2:0 (1:0)
Branky: 32. Chytil, 66. Beneš. SK Sigma: Trefil – Pokorný, Beneš, Vraštil (46. Poulolo) – Zifčák (59. Sláma), Breite (59. Sedlák), Ventúra (46. Fortelný), Navrátil (59. Vodháněl), Zmrzlý (59. Hadaš) – Růsek (59. Zorvan), Chytil (46. Zlatohlávek). Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc – Cracovia Krakov 1:2 (1:1)
Branky: 25. (pen.) Ventúra - 10. a 57. Knap. SK Sigma: Digaňa - Vraštil, Poulolo, Sláma (63. Zmrzlý) – Matoušek (46. Přichystal), Zorvan (63. Růsek), Ventúra (46. Spáčil), Fortelný (63. Sedlák, 82. Pokorný), Vodháněl (63. Zlatohlávek) – Zifčák (46. Hadaš), Vaněček (46. Chytil). Trenér Václav Jílek.
SK Sigma Olomouc - Kisvárda FC 2:2 (0:1)
Branky: 59. (pen.) Chytil, 73. Vraštil - 39. Camaj, 54. (pen.) Mešanovič. SK Sigma: Trefil – Pokorný, Beneš (64. Sedlák), Poulolo (46. Vraštil) – Zifčák (64. Matoušek), Navrátil (46. Zorvan), Breite (64. Fortelný), Ventúra (64. Zlatohlávek), Sláma (46. Zmrzlý) – Růsek (64. Přichystal), Chytil (64. Vodháněl). Trenér Václav Jílek.

Střelci SK Sigma v přípravě:
2 – Vaněček, Chytil
1 – Ventúra, Beneš, Vraštil

Kádr SK Sigma pro jaro 2022/23
Brankáři: Jakub Trefil, Tomáš Digaňa, Tadeáš Stoppen, Vilém Fendrych
Obránci: Vít Beneš, Jakub Pokorný, Florent Poulolo, Jiří Sláma, Lukáš Vraštil, Ondřej Zmrzlý, Filip Slavíček, Juraj Chvátal.
Záložníci: Radim Breite, Jan Fortelný, Lukáš Greššák, Matěj Hadaš, Jakub Matoušek, Jan Navrátil, Jan Sedlák, Jiří Spáčil, Denis Ventúra, Jan Vodháněl, Filip Zorvan, Jáchym Šíp
Útočníci: Mojmír Chytil, Jakub Přichystal, Antonín Růsek, David Vaněček, Pavel Zifčák, Tomáš Zlatohlávek.
Přišli: Jakub Přichystal (Zbrojovka Brno), Jan Fortelný (hostování Sparta Praha).
Odešli: Martin Košťál (ukončení smlouvy)

Další články