25. ledna 2023 • 11:14

Plíšková litovala: V turnaji zůstaly jen hráčky, které už jsem porazila

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Melbourne přiletěla bez jediné letošní výhry v hlavní soutěži WTA turnajů. Po deseti letech musela dokonce při druhé akci v Adelaide absolvovat kvalifikaci. Žebříčkový pád na 31. místo měl své důsledky. Karolína Plíšková však nastoupila u řeky Yarry cestu vzhůru. Díky uhranému čtvrtfinále je momentálně ve virtuálním žebříčku na 21. pozici a zaujímá pozici české dvojky za Petrou Kvitovou, když přeskočila Barboru Krejčíkovou (virtuálně 30.) a Marii Bouzkovou (26.).



Po posledním mači na Laverově stadionu s ní cloumala frustrace. Lépe se pohybující a mnohem méně kazící Polka Magda Linetteová přehrála třicetiletou Češku 6:3, 7:5. Plíšková láteřila nad nevynucenými chybami, jichž udělala 36 oproti 18 winnerům. O podání se nemohla opřít takřka vůbec, ke třem esům zapsala i sedm dvojchyb. „Poslední týdny jsem servírovala výborně, takže takový den mohl přijít. Jsem u toho ale super zklamaná,“ klopila hlavu, když podlehla debutantce v grandslamovém čtvrtfinále.

Ona sama si mezi nejlepší grandslamovou osmičkou zahrála pojedenácté. Vzhledem k rozporuplnému roku 2022, jež zahájila se zlomeným pravým zápěstím a během nějž se nikdy nedostala do rytmu, takový výsledek brala.

„Když jsem přijížděla, říkala jsem si, že takové dvě tři výhry by tu byly fajn. Potřebuju body, protože můj žebříček není zrovna skvělý a já už zase dlouho nechci hrát žádnou kvalifikaci. Takže se na turnaj musím dívat pozitivně, i když cítím, že i poslední zápas jsem měla nebo aspoň mohla vyhrát,“ líčila finalistka US Open 2016 a Wimbledonu 2021.

Ženský pavouk se v Melbourne otevřel, o to víc litovala KP promarněné příležitosti. „V turnaji zůstaly jen hráčky, které už jsem porazila, takže té šance je škoda,“ citoval Plíškovou web Tenisový svět.

Pro Radiožurnál Plíšková dodala, že si chce v příštích měsících vylepšit postavení v žebříčku WTA. Hlavním cílem jsou pro ni grandslamy. „Ostatní turnaje chci vzít, aby se ta hra někam posunula a abych takový zápas už neprohrála. Nebudu hrát méně turnajů, ale chci třeba zkusit něco jiného nebo zahrát jinak. Chtěla bych si udržet aktivní hru, jakou jsem tu předváděla v prvních čtyřech zápasech. To je asi jediná cesta,“ dodala.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud