Tajemství štíhlé postavy Olgy Menzelové: Žádný lepek, občas půst a speciální voda po ránu

18. ledna 2024 • 00:15

I když je producentka Olga Menzelová maminkou tří dětí a brzy oslaví 46. narozeniny, může se chlubit perfektní postavou a tváří téměř bez vrásek. Pravidelně na sobě totiž pracuje a o své tipy a vychytávky týkající se cvičení i jídla se ráda podělí i na sociálních sítích. Co konkrétně jí pomáhá udržet se ve formě?

Vdova po Jiřím Menzelovi inspiruje a motivuje mnoho žen. Tvrdí totiž, že věk a děti nerozhodují o tom, jak žena bude po zbytek života vypadat. 25. ledna 2024 oslaví 46. narozeniny a vypadá lépe než mnohé třicátnice.

Co prozradila Olga Menzelová o výchově svých dětí?>>>

Video se připravuje ...

Za mnohé Olga Menzelová jistě vděčí dobrým genům, nicméně skvělou postavu ani pleť bez vrásek nemá úplně zadarmo. Prý je máma jako každá jiná, takže nemá moc času a musela se naučit využívat příležitosti. Do fitka nejezdí, zato se snaží udělat si čas na cvičení kdykoli a kdekoli to jde. Využívá i malé chvilky během dne, například když si děti hrají na hřišti nebo je s nimi v lese. Stačí i pár minut, důležitá je podle ní pravidelnost. Cvičí i v kuchyni a na pomoc si klidně vezme třeba vařečku:

Na půst nedá dopustit

I když vaření miluje, moc se s ním nepáře. Na dlouhé postávání u plotny nemá čas a ani ji to nebaví. Naučila se vařit rychle a kvůli dětem do prý dokáže ještě bleskověji. Skvělou postavu, kterou si může na Instagramu dovolit ukazovat v plavkách, si udržuje i díky vyváženému jídelníčku. Nedá přitom dopustit ani na občasné hladověníPůsty mám moc ráda. Jen na ně člověk musí být dobře připravený mentálně. A pak to jde samo. Víte, že půsty můžete zpomalit proces stárnutí?“ píše na svém Instagramu. Na půst se prý vždy těší, protože si při něm odpočine a načerpá novou energii. Sama ho zná ještě z dob, kdy závodně běhala. „Naordinovali jsme si občas jednodenní půst den před závody. Druhý den se nám pak běželo lépe,“ svěřila se před lety časopisu Maminka.

Občas drží přerušovaný půst Občas drží přerušovaný půst • Autor: iStock

Někdy vydrží Olga bez jídla jen pár hodin, jindy i pár dnů, nejvíc to prý bylo pět. „Já jsem začínala 12 a pak 16hodinovým půstem. Nic na tom není. U prvního si stačí dát poslední jídlo v 19 hodin večer a snídat můžete v 7 hodin ráno. U druhého, který já používám často, jím v 18 hodin večer naposledy a pak nejdříve v 10 hodin ráno. Těšit se ráno na snídani je krásný. Tělu se uleví. Takže na jídlo máte 8 hodin denně a se skladbou už si jen hraju. Podle toho, co moje tělo zrovna potřebuje,“ prozradila Olga na svém Instagramu. Nejhorší podle ní není ani tak vydržet samotný půst, ale vařit u toho dětem.

Každé ráno pije zázračný nápoj 

Kromě půstů má Olga Menzelová další pravidlo, které dodržuje, ať je kdekoli. Každé ráno vypije sklenici teplé vody s citronem a špetkou jedlé sody. Pak počká půl hodiny a nasnídá se. Tento jednoduchý a levný nápoj prý funguje jako prevence překyselení a podporuje obnovu buněk. Jen je dobré doplnit, že po jeho vypití by si měl člověk ještě vypláchnout ústa čistou vodou, protože citronová šťáva i jedlá soda mohou narušit zubní sklovinu. Podle Olgy Menzelové je také důležité do jídelníčku zařazovat víc zásaditých potravin, mezi které patří hlavně ovoce a zelenina, jako jsou citron, petržel, špenát, ředkvičky, brokolice, okurky či hrušky. Naopak omezit by se v jídelníčku měly potraviny, které jsou považovány za kyselinotvorné či kyselé. Jde především o tučné mléčné a masné výrobky, kávu, nebo různá dochucovadla, bílé pečivo, sladkosti, limonády a alkohol.

Bez lepku je jí lépe

Ze své stravy Olga Menzelová vyloučila také lepek. „Bezlepková dieta je pro mě zdravý životní styl, který mi dělá dobře na těle i na duši. Jím lehčeji, zdravěji a projevilo se to i na váze,“ svěřila se na Instagramu. A podělila se i o to, co si v rámci bezlepkové diety připravila k snídani. Možná se necháte inspirovat: 

Video se připravuje ...

LinkLink

Autor: AK