Trenér Bajc skončil u českých skokanů na lyžích, tým povede asistent Hlava

foto Trenér Vasja Bajc (na snímku z 15. listopadu 2021) skončil u českých skokanů na lyžích. Smlouvu měl do konce sezony, ale svaz s ním ukončil spolupráci okamžitě.

Praha - Trenér Vasja Bajc skončil u českých skokanů na lyžích. Smlouvu měl do konce sezony, ale lyžařský svaz na webu informoval, že s ním ukončil spolupráci okamžitě. Ve zbytku sezony včetně světového šampionátu v Planici, který se uskuteční na přelomu února a března, povede tým dosavadní asistent Lukáš Hlava ve spolupráci s Jakubem Jiroutkem a předsedou trenérské rady Františkem Vaculíkem.

Propad českého skoku na lyžích pokračuje. Pro reprezentanty je úspěchem i postup z kvalifikace do závodu a ani Roman Koudelka, který po doléčení operovaného kolena věřil ve vzestup formy, nedokáže pravidelně bodovat. Zatím má v aktuálním ročníku Světového poháru jediný bod za třicáté místo ze závodu Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu. Nikdo další z omlazeného týmu do druhého kola na závodech ještě nepostoupil.

Dosavadní asistent Lukáš Hlava (na snímku z 9. listopadu 2015) povede do konce sezony tým českých skokanů na lyžích místo trenéra Vasjy Bajce, s nímž svaz ukončil spolupráci.

Slovinec Bajc, který v roce 2006 dovedl Jakuba Jandu k historickému triumfu ve Světovém poháru, se k týmu vrátil po patnácti letech na jaře 2021. Tehdy po nepovedené sezoně nahradil Vaculíka, ale úpadek českého skoku na lyžích i pod jeho vedením pokračoval.

Svaz se proto rozhodl hledat jinou cestu k opětovnému vybudování konkurenceschopného týmu a vedení úseku se rozhodlo změnit trenéra. "Ukončení spolupráce s Vasjou Bajcem, který během svého prvního působení u české reprezentace v letech 2004 až 2006 dovedl mužskou reprezentaci k medailovým úspěchům, přichází už v tomto období, tedy ještě před mistrovstvím světa v Planici. Vasjovi přejeme vše nejlepší do dalšího kariérního i osobního života," uvedl Radek Cikl, který je od loňského prosince pověřen vedením úseku místo předsedy Jakuba Jandy, jenž kvůli pracovní vytíženosti ustoupil do pozadí.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 09:00 12°C

Celá předpověď