Pastrňák má životní formu. Dotáhne Boston ke Stanley cupu?

Přidat na Seznam.cz

Poté co David Pastrňák zažil vloni velkou rodinou tragédii, umřel mu šestidenní syn Viggo, mu ještě o hodně více fanoušků přeje, aby se mu dařilo v hokejové kariéře. Aby ty dílčí sportovní radosti postupně upozaďovaly ty velké soukromé tragédie… A možná právě ta síla z fanouškovských srdcí se přenáší na samotného hokejistu, který v letošní sezoně na ledě neskutečně září, což potvrdil v posledním utkání, kdy Boston porazil Montreal 4:2. A právě hráč s „88“ na dresu se podílel na všech čtyřech gólech „Medvědů“.

Díky bodovému přídělu se Pastrňák vrátil na třetí místo kanadského bodování NHL, má 69 bodů. Na druhého Draisaitla ztrácí jen čtyři body, avšak první McDavid zůstane patrně nedostižný – 88 (40+48). Pastrňák jistě sleduje tyto statistiky, ale pro něj je nejdůležitější úspěch jeho Bostonu. V tuto chvíli jsou Medvědi jasně nejlepším týmem NHL a pasují se tak do hlavního favorita o Stanley cup, který Pastrňákovi zatím chybí. To jeho parťák David Krejčí už zdvihal nejslavnější hokejovou klubovou trofej nad hlavu, a to v roce 2011.

Právě Krejčí si v utkání s Montrealem připsal dva body a David Zacha přidal jednu přihrávku. I toto je důvod, proč se Pastrňákovi daří, protože může hrát v lajně s českými parťáky. A když k tomu připočteme dva skvělé a zkušené forvardy Marchanda a Bergerona, z bostonského útoku jde strach. „To, že se nám tak daří, dělá z velké části sebevědomí. Pořád vyhráváme, pak se hraje mnohem lépe. Zároveň ale nezapomínáme na tvrdou práci a každý zápas odmakáme. Navíc výborně fungujeme jako tým, všechny čtyři lajny se navzájem podporují a pomáhají si,“ nezapomíná Pastrňák i na ostatní spoluhráče.

Zdroj: redakce, nhl.com