Štěpánek (74) pohřbil posledního sourozence: Plakala i Adamovská! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Štěpánek (74) pohřbil posledního sourozence: Plakala i Adamovská!

Pohřeb Kristiny Taberyové - Petr Štěpánek a Zlata Adamovská
Pohřeb Kristiny Taberyové - Petr Štěpánek a Zlata Adamovská (Blesk:CNC / Pavel Machan)

Ze čtyř sourozenců už zůstal jediný! Petr Štěpánek (74) vyprovodil na poslední cestě svou sestru, divadelní režisérku Kristinu Taberyovou (†71). Nejmladší dcera hereckého barda a prvního filmového Žižky Zdeňka Štěpánka (†71) prohrála po 20 letech boj s rakovinou.

Zdrceného Petra na včerejším pohřbu podpírala jeho žena Zlata Adamovská (63). Herečka netajila velké dojetí nad odchodem švagrové. Po obřadu vyšla z Nové síně na Olšanských hřbitovech s uplakanýma očima. S manželem si byli v těch smutných chvílích navzájem oporou.

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek: Jak se dali dohromady a jak to chodí u nich doma?

Video se připravuje ...

Rozvětvená rodina

Syn zesnulé Kristiny, novinář Erik Tabery (45), popsal, jak to s maminkou v letošních lednových dnech bylo. „Poslední týdny se stav rychle zhoršoval, ale pak odešla rychle, klidně, ve spánku. Jak si to přála,“ napsal na sociální síť. Při obřadu se dojemně staral o tatínka, novináře Erika Taberyho staršího (71). Erikův bratr Jakub Tabery (48) je fotograf a je bratrovi hodně podobný. Rodinu herečky Jany Štěpánkové (†84), která byla nevlastní sestrou zesnulé, zastoupil na pohřbu syn Jan Dudek (58). Taky jeho podoba s maminkou je nepřehlédnutelná.

Zamlklí herci

K dobré dvacítce lidí z přízně se přidali herci Jiří Dvořák (55), Naďa Konvalinková (71), Simona Postlerová (58), Jaromír Hanzlík (74) a Daniela Kolářová (76). Kristinu měli rádi a obdivovali její statečný boj s rakovinou. Po pohřbu nedokázali dojetím ani promluvit. Všem bude chybět. Za všechny to nejlépe vyjádřil opět syn Erik: „Nejstatečnější a nejúžasnější člověk, kterého jsem poznal. Právě kvůli ní jsem tak velký zastánce women power (ženské síly, pozn. red.), protože jsem vyrůstal s pohledem na mamku. Její empatie, statečnost, intelektuální rozhled, pracovitost, cit pro spravedlnost a láska k nám byly naprosto neuvěřitelné.“

Vlastimil Harapes na pohřbu Ireny Greifové: Byla to ostrá ženská...

Video se připravuje ...

Kdo byla Kristina?

Kristina Taberyová byla režisérka, scenáristka a dramaturgyně. Vystudovala Divadelní fakultu Akademie múzických umění (DAMU). Po začátcích v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích působila v plzeňském Divadle Josefa Kajetána Tyla. Poté pracovala na různých pozicích v České televizi. Na začátku 90. let 20. století byla spoluzakladatelkou organizace Člověk v tísni.



Přečtěte si
rydlo
26. 1. 2023 • 12:15

No, to je tedy zpráva hodna zveřejnění, že i Adamovská na pohřbu své švagrové plakala!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.