Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejový útočník Kaut se v NHL stěhuje z Colorada do San Jose

Martin Kaut (61) z Colorado Avalanche a Ryan Suter (20) z Dallas Stars bojují o pozici. foto: Jerome Miron-USA TODAY SportsReuters

Martin Kaut se v hokejové NHL stěhuje z Colorada do San Jose. Třiadvacetiletý útočník byl součástí výměny čtyř hráčů, v jejímž rámci posílili Avalanche útočník Matt Nieto a obránce Ryan Merkley. Do týmu Sharks putoval společně s Kautem obránce Jacob MacDonald.
  9:54

Kaut v této sezoně stejně jako v minulých letech působil střídavě v hlavním týmu a na farmě. Za Avalanche v NHL odehrál 27 utkání s bilancí jednoho gólu a dvou asistencí, dalších 10 duelů absolvoval v mužstvu Colorado Eagles v nižší AHL, kde si připsal osm bodů.

„Martin je bývalý hráč z prvního kola draftu, jenž posílí skupinu našich mladých rozvíjejících se útočníků na úrovni American Hockey League,“ uvedl generální manažer San Jose Mike Grier.

Bývalý mládežnický reprezentant Kaut debutoval v NHL únoru 2020 a celkově si v elitní lize připsal 47 startů a šest bodů za tři branky a tři nahrávky. V minulém ročníku odehrál za Avalanche jen šest utkání základní části, takže nefiguruje mezi vítězi Stanley Cupu.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!