Štěpánek ohromil Austrálii výměnou vkleče. Nejlepší winner grandslamu, sklízí chválu

mih mih
26. 1. 2023 12:39
Pořád to má v ruce. Bývalý český tenista Radek Štěpánek se na probíhajícím Australian Open blýskl nevídanou výměnou. V exhibiční čtyřhře se dopracoval k vítěznému míči na kolenou.

Do Melbourne odletěl Štěpánek především jako trenér čtvrtfinalisty grandslamu Sebastiana Kordy. Stihl si ale střihnout i exhibiční debl po boku Tommyho Haase.

A proti kypersko-australské dvojici Marcos Baghdatis, Mark Philippoussis si připsal hned několik povedených úderů.

Jedna výměna ale vynikala nad všemi. Ve druhém setu se Štěpánek dostal na zem a hned pětkrát odtud odehrál míček přes síť, nakonec Baghatise úspěšně prohodil po čáře.

"Abychom byli spravedliví, tohle bude možná nejlepší vítězný míč na letošním Australian Open," napsal k výměně oficiální web turnaje na Twitteru. 

Štěpánek s Haasem sice skvěle pobavili fanoušky na dvorci Margaret Courtové, nakonec ale prohráli 4:6 a 3:6.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Karviné má na Australian Open skvělé vzpomínky. V roce 2012 získal v Melbourne první ze dvou grandslamů ve čtyřhře a o pět let později tu odehrál i poslední zápas aktivní kariéry.

Nyní objíždí turnaje s potomkem svého někdejšího trenéra Petra Kordy. Na letošním Australian Open Korda mladší skončil až ve čtvrtfinále, kdy kvůli bolavému zápěstí skrečoval bitvu s Rusem Karenem Chačanovem.   

 

Právě se děje

Další zprávy