Operátor Towercom může dál provozovat svoje DAB+ vysílače

26. leden 2023

Slovenský telekomunikační operátor Towercom může provozovat své digitální rozhlasové vysílače ve standardu DAB+ i v letošním roce. Rozhodl o tom Úřad pro regulaci elektronických komunikací a poštovních služeb. Dosavadní platnost oprávnění končila se závěrem roku 2022.

„Provozovatel rozhlasového digitálního pozemského vysílání požádal Úřad pro regulaci elektronických komunikací a poštovních služeb o prodloužení doby platnosti 10 individuálních povolení k používání frekvencí,“ uvedla portál SatelitníTV.sk Adriana Volfová, vedoucí tiskově-informačního oddělení RÚ. Prodloužení oprávnění do konce roku 2023 platí pro všechny DAB+ vysílače, v přípravě je na jaro i nová kóta v regionu Borského Mikuláše.

DAB+ multiplex Towercomu je v drtivé většině stanic obsazen okruhy Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS). Právě RTVS patří stejně jako Český rozhlas mezi tahouny technologie na daném trhu. Kromě programů veřejnoprávního vysílatele si majitelé digitálních rádií mohou naladit v této síti také Rádio Lumen, Rádio Maria a komerční Rádio Rock. Právě poslední stanici umožnil DAB+ rozsáhlou expanzi do řady slovenských regionů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související