Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
26. ledna 2023 14:53
Čas čtení 1:34

„Vítězkou prezidentské debaty je Terezie Tománková.“ Chválí ji kolegové z branže i odborníci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Vítězkou prezidentské debaty je Terezie Tománková.“ Chválí ji kolegové z branže i odborníci
Zdroj: Profimedia

Kdo ocenil moderátorský výkon Terezie Tománkové?

Středeční Superduel: Bitva o Hrad na CNN Prima News sledovalo 1 745 000 lidí. A voliči Andreje Babiše a Petra Pavla se navzdory rozdílným preferencím většinově shodli na jedné věci – jednoznačnou hvězdou debaty se stala její moderátorka Terezie Tománková. Podle mnoha ohlasů vedla debatu nezaujatě a oba kandidáty měřila stejným metrem.

Pochvala na sociálních sítích i od předních novinářů a novinářek

Špičkově moderovaná debata. Nezaujatý a profesionální výkon. Tak lidé na sociálních sítích chválili výkon Terezie Tománkové. Ke kladným komentářům se připojili i lidé z novinářské branže. Pochvalu kolegyni vysekla například Světlana Witowská, která před pěti lety moderovala na České televizi debatu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem. 

„Terezie Tománková byla výborná, Petr Suchoň spolehlivý parťák. Nebýt publika a mít možnost, dám Tereze 1*,“napsala na Twitter Witowská, která nedávno z České televize odešla na Aktuálně.cz. 

„Dobrá debata. I když je asi 59. v pořadí, bavila mě. Terezie Tománková ji dobře připravila i moderovala,“uvedla novinářka Seznam Zpráv Marie Bastlová. Za životní výkon označil moderaci Tománkové bývalý novinář a mluvčí Danuše Nerudové Filip Vích. 

Anketa:
Jak bys ohodnotil*a moderátorský výkon Terezie Tománkové ty?
Byla výborná, debatu vedla skvěle.
Moc se mi nelíbila.
Debatu jsem neviděl*a, takže nemohu hodnotit.
Byla výborná, debatu vedla skvěle.
86 %
477 Hlasů
Moc se mi nelíbila.
4 %
21 Hlasů
Debatu jsem neviděl*a, takže nemohu hodnotit.
10 %
54 Hlasů

„V dnešní debatě jsou dvě mimořádně dobře připravené osoby: Terezie Tománková a Petr Pavel,myslí si vydavatel Deníku N Ján Simkanič.


Výkon Terezie Tománkové vyzdvihl i politolog Jan Kubáček. „Nutno dodat, že oba byli rovnocenně pod tlakem. Opravdu vysekávám poklonu vaší dramaturgii a způsobu zpracování debaty. Patřila opravdu, stejně jako před 1. kolem, k tomu nejlepšímu, co jsme v televizních debatách letos viděli,“uvedl ve vysílání CNN Prima News.

Stálice Primy

„Jsem k sobě maximálně kritická, snažím se před každou diskusí si nadneseně řečeno vymýt hlavu. Myslím, že jsem se naučila oprostit od jakýchkoli svých emocí a ptát se tak, aby mohl divák sám posoudit, kde je pravda,“odpověděla v roce 2020 na otázku, jak zvládá v politických diskusích eliminovat osobní sympatie a antipatie.

Tománková je jednou z nejvýraznějších moderátorských tváří CNN Prima News. Vystudovala žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. S Primou je spojena od roku 2000, kdy se stala reportérkou a parlamentní zpravodajkou. Později se stala jednou z moderátorek hlavní zpravodajské relace. Od roku 2014 moderuje také diskuzní pořad TV Prima Partie, který byl později přejmenován na Partie Terezie Tománkové.

Domů
Sdílet
Diskuse