Zdálo se, že Van den Berg byl jediný, kdo znal složitý dojezd Trofeo Ses Salines - Alcudia se dvěma pomalými zatáčkami v samém závěru. Do poslední zatáčky najel na prvním místě a cílová rovinka měla pouze 25 metrů, kde už se před něj nemohl nikdo dostat. Opět se dojíždělo na mokrých silnicích, takže kromě rychlosti byla potřeba i dobrá technika. 

Van den Bergův tým EF Education-EasyPost byl aktivní po celý den, do úniku se totiž vydal vítězův jmenovec Julius van den Berg a s ním zkušený Luis Angel Maté (Euskaltel-Euskadi). Většina 158,6 kilometru dlouhého závodu byla rovinatá, sprinterům však stálo v cestě dlouhé stoupání Sa Batalla s vrcholem 34 kilometry před cílem. Někteří sprinteři toto nepříliš strmé stoupání nepřejeli s nejlepšími, nestačil například Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic).

Van den Berg a Maté byli ve výjezdu dostiženi, ale nikdo další se k útočení neměl. Ještě o něco více selektivní než výjezd byl technický sjezd ze Sa Batalla. Zaútočil zde německý mistr Nils Politt (Bora-Hansgrohe) a vytvořil si malý náskok. Jenže neměl žádného parťáka a musel vzdorovat přesile za sebou. "Chtěl jsem něco zkusit, doufal jsem, že se ke mně někdo přidá, ale to se nestalo. Pak bylo těžké udržet se vpředu proti skupině padesáti jezdců," řekl v cíli Politt, který byl dostižen na rovině asi 7 kilometrů před cílem. 

V malém pelotonu se složilo několik týmů, početné zastoupení měl především Soudal Quick-Step. Jenže samotný dojezd jezdcům belgického celku nevyšel podle plánu. Na mokrých silnicích byli všichni závodníci opatrní. V předposlední pomalé zatáčce se favorit závodu Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty) trochu propadl a ztratil zadní kolo svého domestika Mika Teunissena.

Dopředu se natlačil Rui Oliveira (UAE Emirates) a za ním se schoval Marijn van den Berg. Třiadvacetiletému Nizozemci stačilo co nejlépe projet poslední zatáčku, zatímco Oliveirovi vůbec nevyšla a byl v ní moc dlouhý. To trochu zpomalilo i závodníky za ním a tak Van den Berg v extrémně krátké cílové rovince nemusel spurtovat, měl náskok, a stačilo mu zvednout ruce nad hlavu.  

Druhý Vernon i třetí Girmay pouze kroutili hlavami a divili se komplikovanému dojezdu. "Myslím, že je docela nebezpečné mít zatáčku asi 15 metrů před cílem. Měl jsem na to vyhrát ve spurtu, ale rozhodlo se v nájezdu do poslední zatáčky," řekl zklamaný Vernon. Také Girmay byl nespokojený: "Nespurtovali jsme. Jenom jsme dojížděli, v budoucnu si musíme lépe prohlédnout dojezd, byla tam jedna zatáčka za druhou. Hlavně v takových podmínkách na mokrých silnicích."

Van den Berg vyhrál poprvé po přestupu mezi profesionály, ale jeho triumf překvapivý není, protože v kategorii U23 patřil k nejlepším jezdcům své generace, získal například dvě vítězství na Tour de l'Avenir.