Hložek začíná prokazovat svůj talent. Skvěle nahrazuje Schicka v útoku

Přidat na Seznam.cz

O Adamu Hložkovi se už od jeho patnácti let mluví jako o velkém talentu, což postupně prokazoval v letenském klubu. Navíc poté přišla nabídka z bundesligového Leverkusenu. Zkrátka jeho kariéra běží jak má. Přesto byly a jsou věčné dohady, která pozice v sestavě mu nejvíce sedí. Na křídle? Jako podhrot? Či přímo v útoku?

V posledních dvou týdnech to vypadá zatím na poslední variantu. Při absenci zraněného Patrika Schicka dává trenér Leverkusenu na hrot právě Hložka. A rodák z Ivančic se mu odvděčil jednou asistencí a nyní i gólem. Oba zápisy do statistiky pomohly Leverkusenu k bodovým ziskům a posunu v tabulce do klidného středu.

Leverkusen neměl zrovna vydařený začátek podzimu, pohyboval se u příček znamenající boj o přežití v Bundeslize. Závěr podzimní části však zastihl tradiční německý klub v dobré formě, kterou si přenesl i do odvet. A po dvou „jarních“ zápasech se tým ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko vyhoupl už na osmou příčku. Avšak na pozice zaručující evropské poháry Leverkusenu chybí ještě sedm bodů. Což jistě ale není pod jeho možnosti. Především když se bude nadále dařit třeba i Adamu Hložkovi.

Dvacetiletý reprezentant vsítil včera proti Bochumi druhý gól v rámci Bundesligy, třetí zásah si připsal v Německém poháru. Uvidíme, jaké plány s ním trenéři budou mít, až se vrátí Patrik Schick, který od listopadu nehrál kvůli zraněným tříslům…

Zdroj: redakce, bild.de