Kouzelná ruka – hravá, tentokrát velkoformátová „tulletovka“

Po Knížce, Barvách, Souboji barev a La! vychází další zábavný titul oblíbeného francouzského umělce.

Kouzelná ruka, Hervé Tullet Koupit na e‑shopu

Hervé Tullet je u nás už dobře známý a jeho knížky se staly bestsellery.

Novinka Kouzelná ruka opět pracuje s dětskou fantazií, rytmem, pohyby rukou a může se „číst“ stále dokola. Ruce poskakují po stránkách jako míč, třepotají se jako motýlek, mění se v rybu i raketu, leží nehnutě na stránkách, aby se mohly vzápětí zvednout a tradáááá! Děti si zároveň procvičují jemnou motoriku, orientaci v prostoru, barvy i tvary.

Z francouzského originálu La danse des mains přeložil Martin Bedřich.

A jak takový originální titul vzniká? To nám prozradí sám autor:

„Jakmile přijde inspirace, soustředím tu energii do vystavění knihy. Zpočátku nemyslím na čísla stránek ani na detaily ilustrací – jen se snažím jet na vlně počátečních emocí. Zatímco své workshopy vytvářím s přesností dirigenta, když dělám knihu, jsem spíš jako jazzový hudebník, improvizuji a jedu na vlně emocí, které nejlépe umím.“

Ukázka:

Tullet - Kouzelná ruka ukázka

Tullet - Kouzelná ruka ukázka

Tullet - Kouzelná ruka ukázka


Hervé Tullet


Hervé Tullet je francouzský umělec, performer, ilustrátor a autor dětské literatury, který napsal přes 80 knih. Jeho Knížka, Barvynebo La! se staly bestsellery.

Knihu Kouzelná ruka koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru