Jiří Krampol (84): Velký herecký návrat?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jiří Krampol (84): Velký herecký návrat?!

Jiří Krampol
Jiří Krampol (Elen Yermachenko)

Tomu se říká dárek! Jiří Krampol (84) se raduje z nové divadelní hry Idiot a slečny z Montera. Napsal mu ji přímo na tělo kamarád – scenárista a malíř Oldřich Dudek (76). A navíc si v ní zahraje se svou láskou Janou Kroupovou (45), které říká Jája.

Pro Krampola je to ruka podaná v pravou chvíli. Lékaři mu po propuštění ze špitálu, kde byl s těžším zánětem průdušek, důrazně zakázali chodit v době epidemie mezi lidi. Proto uvítal, když mu Dudek vozil jednotlivé části inscenace, jak je právě dopsal. Herec měl hned co dělat, čím se zabývat.

Jiří Krampol nejen o novém dokumentu: O Hance, pocitu samoty i svých filmech

Video se připravuje ...

Pamatovák

„Zíral jsem, že se ve svém věku vždy do dalšího setkání naučil text a hned mi přehrával scénu,“ řekl deníku Aha! Olda. „Chtěl bych mít takového pamatováka!“ dodal s obdivem. Má radost, že se text Jirkovi líbí a věří, že se budou bavit i diváci. Krampol ve hře představuje postaršího soukromého detektiva, což je jeho vysněná role. Už od seriálu Malý pitaval z velkého města, kde představoval Libora Krejcárka, se mu líbilo hrát vyšetřovale. Má na to vizáž i hlas.

Další film?

Jeho múza Jana má roli prezidentky firmy na povzbuzující prostředky. To je prý zdrojem mnoha komických situací. „Je to úžasná sranda,“ raduje se Krampol. Až představení nazkouší, klidně by ho chtěl natočit i jako film.

Daňové změny 2023. Margita čelí nařčení, že ukradl vnučku. A Krampol na JIP!

Video se připravuje ...

HEREČKA Z OCHOTY

Jana (Jája) Kroupová, která už před devíti měsíci popletla Krampolovi hlavu, je nadšená ochotnice. Působí v Dobřichovické divadelní společnosti. Dostala například v roce 2017 čestné uznání za roli Luizy v inscenaci hry Georgese Feydeaua Brouk v hlavě. Na jevišti je jako doma.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.