Alfa Romeo má nového titulárního sponzora, Orlen spojuje síly s AlphaTauri

Alfa Romeo má nového titulárního sponzora, Orlen spojuje síly s AlphaTauri

Stáj z Hinwilu získala pro nacházející sezonu nového titulárního sponzora v podobě online kasina Stake. Odchodem Orlenu přichází o své místo u týmu také Robert Kubica, který se tak nadobro loučí s formulí 1.

Alfa Romeo podepsal víceletou smlouvu s přední sázkovou organizací sídlící na ostrově Curacao.

„Vítáme Stake coby nového titulárního sponzora, což představuje novou éru pro nás oba,“ uvedl Alunni Bravi, který byl nově jmenován na pozici „obdobnou šéfa týmu“. „Formule 1 zaznamenala v posledních letech obrovský nárůst zájmu a příchod značek, jako je Stake, představuje masivní expozici, kterou může náš sport nabídnout. Těší nás, že se můžeme připojit k takovému portfoliu sportů a zábavních značek a těšíme se na spuštění programu, který Stake odhalí pro naše fanoušky.“

ORLEN našel nové působiště u AlphaTauri, Kubica se loučí

Petrochemická společnost byla v posledních letech titulárním sponzorem Alfy Romeo. Díky tomuto spojení mohl být Robert Kubica stále aktivní ve formuli 1 coby rezervní jezdec. Jenže odchodem Orlenu k AlphaTauri jeho kariéra v královně motorsportu skončila.

„Jsem potěšen, že zahajujeme sezonu 2023 s tak pozitivní novinkou pro tým,“ pochvaluje si šéf stáje Franz Tost. „Orlen je jedním z předních ropných a plynárenských společností ve střední Evropě a toto partnerství jim umožní nadále zvyšovat povědomí o značce díky globálním platformám, které jako tým nabízíme. Těším se, až uvidíme jejich logo na našich autech na představení příští měsíc v New Yorku, a také na to, jak se bude toto partnerství rozvíjet v nadcházejících měsících.“

Ovšem na rozdíl od švýcarského týmu se logo Orlenu objeví na voze, nikoliv v názvu týmu, jelikož se stává jejím hlavním sponzorem.

Zatímco Alfa Romeo bude pokračovat s osvědčenou dvojící Valtteri Bottas – Kuan-jü Čou, tak u AlphaTauri dostal Júki Cudoda nového týmového kolegu Nycka de Vriese.

Sdílejte na:
Zavřít