Dejdar, Troška, Slováček i Vágner: Dříve volili Zemana. Víme, komu dají hlas nyní a vypadá to na volbu Babiše

Je spousta umělců, kteří kdysi dali hlas současnému prezidentu Miloši Zemanovi. Ovšem koho budou volit nyní?

Martin Dejdar se netajil tím, že volil prezidenta Miloše Zemana a ani nyní nemá problém říct rovnou, koho bude volit a proč. Svůj hlas dá Petru Pavlovi, jelikož má podle něj tento kandidát respekt, zkušenost i úctu ve světě. Věří mu. A jako poslední uvedl pro CNN Prima NEWS, že Petr Pavel je Čech, tedy na rozdíl od Andreje Babiše.

I Karel Vágner má jasno. Dle Wikipedie hudební skladatel a producent, kapelník a podnikatel je otcem známého rybáře Jakuba Vágnera. Rozhodl se volit Andreje Babiše. Je to pro něj člověk, kterého zná přes třicet let, chodí spolu léta hrát do stejného tenisového klubu a nevidí tedy důvod, proč by měl volit někoho jiného.

Věhlasný režisér Zdeněk Troška volil v prvním kole Andreje Babiše a svěřil se, že stejně tak tomu bude i v kole druhém. Sám říká, že si stačí uvědomit, jak se žilo v době za Babiše a jak se žije nyní.

František Ringo Čech je dlouholetým přítelem Miloše Zemana. Tento hudebník, textař, malíř, a dokonce bývalý politik se rozhodl, že k volbám nepůjde. Podle něj je triumvirát nejlepších prezidentů uzavřen, tak se také svěřil v rozhovoru pro Reflex, přímo pro Prostor x s moderátorem Čestmírem Strakatým. Podle něj ti, co nyní kandidují na prezidenta, jsou všechno rychlokvašky, které si neprošly revolucí a tím vším, jako kdysi Havel, Klaus a Zeman. To byli za něj jediní dobří.

I herci Ivan Vyskočil a Jan Kuželka se rozhodli pro volbu Andreje Babiše. Kuželka volí Babiše z jednoho prostého důvodu. Nemusím ho mít rád, říká, ale na rozdíl od svého protikandidáta rozumí hospodářství a ekonomice. Petr Pavel může být dle něj dobrým ministrem obrany, ale ekonomice nerozumí, svěřil se Kuželka.

Ivan Vyskočil si naopak utvořil názor při čtení sponzorů Petra Pavla a má tak obavy, že v případě, že Washington zavelí, tak Pavel srazí paty a už jsme na ukrajinsko-ruských hranicích.

A jak jste svou volbu prověřovali vy?

Zdroj: CNN Prima NEWS, Reflex, Wikipedie