Zde může být vaše reklama.

Zimní pauza skončila 17. kolo: Sigma startuje doma proti Spartě

17. kolo: Sigma startuje doma proti Spartě

foto: Petr Pelíšek

27. 01. 2023 - 15:00

Netradičně už poslední lednový víkend začíná jarní pasáž fotbalové FORTUNA:LIGY. Tým SK Sigma Olomouc do ní vstoupí doma na Andrově stadionu zápasem proti Spartě Praha (18.00).

Po podzimu jsou Hanáci na čtvrtém místě tabulky. Plán pro jaro je udržet se v první šestce, což byl olomoucký předsezónní cíl. „Bodové odstupy jsme malé a během dvou zápasů to může být jinak. Máme ambici to obhájit, ale musíme být obezřetní a co nejdříve se dostat do fáze, kdy budeme v klidu,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Připraveni jsme dobře, i když příprava byla opravdu extrémně krátká. Ale jak na tom skutečně jsme, to se ukáže až v mistrovských zápasech,“ podotkl.

První v jarní řadě bude pro Sigma Sparta Praha. Ta přes zimní pauzu mírně obměnila kádr. „.Je to výzva, ale máme na úvod jara čtyři těžké zápasy, není to jednoduchý začátek. Stejně se s těmi týmy musíme potkat. Věřím, že utkání budeme schopni odehrát v kvalitě a přeneseme všechno na hřiště. Sparta se v závěru podzimu zvedla, bodovali. V přípravě měla velmi těžké soupeře. Bude možná hladovější, ale to není věc, v které by nás měla převyšovat. Vidím z mužstva velké odhodlání,“ uvedl Jílek.

V olomoucké sestavě budou zdravotních důvodů chybět brankáři Matúš Macík a Vilém Fendrich a obránce Juraj Chvátal. A hrát nemůže po dohodě klubů ani záložník Jan Fortelný, který v Olomouci hostuje právě ze Sparty.

Utkání SK Sigma Olomouc versus AC Sparta Praha se hraje v sobotu 28. ledna od 18.00 (rozhodčí Miroslav Zelinka – Jaroslav Kubr, Marek Podaný).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Trefil – Vraštil, Beneš, Pokorný – Zifčák, Navrátil, Breite, Zorvan, Zmrzlý– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Sparta: Kovář – Panák, Vitík, Sørensen – Wiesner, Kairinen, Krejčí, Zelený – Kuchta, Čvančara, Haraslín. Trenér Brian Priske.

Další články