Motor srovnal v čase 59:59 a slaví! Verva schytala bůra, Třinec se zmítá v krizi

Bílí Tygři Liberec | Foto: Marek Sekáč, hcbilitygri.cz

V úvodní den druhého kola prezidentské volby si Tipsport extraliga z kalendáře odškrtla dalších pět zápasů. Fantastický duel viděli zejména fanoušci v Českých Budějovicích, jak vypadají všechny páteční výsledky?

Na severu Čech vládnou šelmy

2:2, 2:2, 2:2. Kdo si chtěl vsadit na výsledek po šedesáti minutách, tak měl jasný tip – předchozí tři souboje musely za tohoto stavu do prodloužení nebo nájezdů. 

Ale tentokrát ne. Bílí Tygři před vlastním publikem poctivě budovali gólový polštář a nakonec relativně snadno uspěli.

Gól a asistenci zapsali Oscar Flynn s Petrem Jelínkem. Litvínov od úspěšného tripu na východ republiky nezískal ani bodík.

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Moc se nám povedl začátek, to odskočení na 2:0 bylo velmi důležité. Třetí branka podle mě rozhodla. Litvínov se na nás sice ve druhé třetině vlétnul a snažil se nám dostat do hlav, my jsme se ale nenechali rozhodit a ve třetí dvacetiminutovce jsme s klidem zápas dovedli do vítězného konce.“

Karel Mlejnek (trenér Litvínova): „Není to výmluva, ale bylo to pro nás už čtvrté utkání v řadě venku. Zápas jsme si prohráli první třetinou, ve které jsme nezmohli nic. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 1:3 s tím, že musíme dát co nejdříve kontaktní branku. Bohužel se tak vůbec nestalo.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC VERVA LITVÍNOV 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Flynn (A. Najman, Frolík), 20. Derner (Flynn), 34. Rychlovský (Ordoš, Kolmann), 45. Šír (Jelínek, Rychlovský), 57. Jelínek – 39. Kudrna (Zile, Freibergs).
Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Zíka, Klouček.
Vyloučení: 7:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 34:22.
Diváci: 5 613.
Nejlepší hráči: Oscar Flynn – Andrej Kudrna.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, Štibingr, Derner, Kolmann – Faško-Rudáš, Filippi, Birner – Flynn, A. Najman, Frolík – Rychlovský, Jelínek, Ordoš – Šír, Vlach. Trenéři: Augusta, Kudrna a Jiruš.
HC VERVA Litvínov: Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel, Jaks, Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Zdráhal – Abdul, Estephan, Hlava – Danielčák, Gut, Berka – Havelka, Jurčík. Trenéři: Mlejnek, Reichel a Kočí.

Jistý Furch podržel Brno

Kometa mohla srazit dalšího protivníka ze suterénu tabulky a odrazit se vstříc klidnějším vodám. Přesně to se jí povedlo...

Moravané na Kladně dobře zvládli hned první třetinu, později svoje vedení navýšili na 3:0. O dva body si statistiky rozšířil slovenský šikula Kristián Pospíšil (1+1).

A jestli se Rytíři chtějí vyhnout baráži, tak musí nutně zabrat. Na třináctý Litvínov jim aktuálně chybí pět bodů.

Otakar Vejvoda (trenér Kladna): „Když se Brno dostalo do dvoubrankového vedení, tak zápas kontrolovalo, hrálo disciplinovaně a s pukem zodpovědně. My se nedostali do brankového sektoru a když už jsme vystřelili, tak se to zblokovalo. Neříkám, že se kluci nesnažili, ale prostě jsme se nedostali tam, odkud se dávají góly.“

Jaroslav Modrý (asistent trenéra Brna): „Výborný týmový výkon podpořený výborným gólmanem. Každý aspekt zápasu jsme hráli zodpovědně a obětavě a byli jsme za to odměnění.“

RYTÍŘI KLADNO – HC KOMETA BRNO 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Ščotka (Flek, Pospíšil), 16. Okál (Holland), 38. Pospíšil (Kollár, Kučeřík).
Rozhodčí: Ondráček, Hejduk – Lhotský, Hnát.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 23:23.
Diváci: 3 389.
Nejlepší hráči: Ondřej Slováček – Jan Ščotka.
Rytíři Kladno: Brízgala – Kehar, Dotchin, Cibulskis, Veber, Slováček, Babka, Sotnieks – Kubík, Plekanec, Filip – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Zikmund, Jágr – Melka, Pytlík, Beran. Trenéři: Vejvoda, Skrbek a Mach.
HC Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Kundrátek, Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zbořil, Strömberg, Šalé – Vincour, Dvořák, Jenyš – Koblížek. Trenéři: P. Martinec, Modrý, Horáček a Otoupalík.

Neskutečný finiš v Budvar aréně

Nikdy neříkej nikdy. Přesně tahle otřepaná fráze platí v pátek s ohledem na bitvu v Českých Budějovicích. 

Domácí Motor několikrát tahal za kratší konec, ještě necelých pět minut před koncem prohrával 2:4...

Jenže předvedl fantastickou koncovku a vyrovnal v poslední vteřině! Hrdinou fanoušků se stal dvougólový Martin Hanzl

Jeho týmu navíc v prodloužení bonusový bod zařídil Jan Štencel. Bruslaři venku padli v devátém utkání po sobě, Motor poskočil na dvanácté místo tabulky.

David Čermák (trenér Českých Budějovic): „Máme smíšené pocity. Dokázali jsme zápas otočit na 2:1 a na začátku třetí třetiny jsme hráli přesilovku. Tu jsme ale nevyužili, zápas otočila Boleslav a vzhledem k jejímu vedení 4:2 jsou pro nás dva body zlaté.“

Petr Haken (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Odehráli jsme velmi dobrou první třetinu, i když nás v ní také několikrát podržel Filip Novotný v brance. Na začátku druhé části jsme nevyužili tři šance a pak byli lepší domácí. Ve třetí třetině jsme si pomohli přesilovkou. Závěr jsme ale určitě měli zvládnout lépe, zbytečně jsme ztratili dva body.“

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – BK MLADÁ BOLESLAV 5:4 po prodloužení (0:1, 2:0, 2:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Koláček (Chlubna, V. Tomeček), 36. Vondrka (Gulaš, Hovorka), 57. Hanzl (Šenkeřík), 60. Hanzl (Gulaš, Pech), 63. Štencel (Hanzl) – 11. Lunter (Dvořáček), 45. Lintuniemi (Přibyl, Dvořáček), 54. Šťastný (Bičevskis, J. Stránský), 56. Bičevskis (Šťastný, J. Stránský).
Rozhodčí: Hribik, Šindel – Svoboda, Špůr.
Vyloučení: 2:1.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 31:19.
Diváci: 5 377.
Nejlepší hráči: Martin Hanzl – Maris Bičevskis.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Chlubna, Koláček, V. Tomeček. Trenéři: Čermák, Fousek a Novotný.
BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Čech, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský, Bičevskis, Šťastný – M. Beránek, O. Najman, Kel. Klíma – Lunter, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Kalous, Haken a Pletka.

Mistr ztratil popáté v řadě

Slabším obdobím si prošli hned na startu základní části, teď Oceláři spadli do další krize. Zlomit ji nedokázali ani v lázeňském městě.

Naději pro šampiona vykřesal snížením v 50. minutě Aron Chmielewski, domácí ovšem bleskově odpověděli a tři body si vzít nenechali. 

Dvěma body se blýskli Dávid Gríger a Jan Hladonik.

Pokles formy je pro Třinec zdviženým prstem před blížícím se play off. Družina kouče Motáka na vítěznou radost čeká už pět kol.

Vojtěch Šik (asistent trenéra Karlových Varů): „Odehráli jsme výborné utkání, celých šedesát minut. To co nám chybělo v utkání s Hradcem, tak tam dnes všechno bylo. Chtěli jsme začít aktivně, což se nám v posledních domácích zápasech daří. Vytvořili jsme si tlak i brankové příležitosti, kdy jsme si zase pomohli přesilovou hrou a to nás nakoplo do dalších minut. Ve třetí třetině nás trochu srazil gól, kdy jsme ubránili výborně přesilovku hostů, ale nechali jsme si dát laciný gól z důrazu na brankovišti. Pohybem a kontrolou hry jsme ale dovedli utkání do vítězného konce.“

Vladimír Országh (asistent trenéra Třince): „Zápas nám nevyšel, hlavně první dvě třetiny, ty byly z naší strany velmi zlé. V první třetině jsme nebruslili, prohrávali jsme všechny souboje, měli jsme málo hry, málo jsme se dostávali do šancí. Ve druhé třetině tři vyloučení po sobě, trošku nám to vzalo vítr z plachet. Ve třetí třetině jsme se snažili s výsledkem něco udělat, snížili jsme, ale bylo to málo. My jednoduše potřebujeme vyhrávat, potřebujeme se z té naší mizérie dostat ven. Musíme tomu jít ale daleko více naproti. Začít malými, jednoduchými věcmi, souboje, bruslení. To nám dnes chybělo.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OCELÁŘI TŘINEC 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 31. Gríger (Koffer, Hladonik), 37. Kohout (Jiskra), 52. Černoch (O. Beránek, Huttula), 59. Hladonik (Gríger) – 50. Chmielewski (M. Roman, Hrehorčák).
Rozhodčí: Pražák, Květoň – Gerát, Hynek.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 24:22.
Diváci: 3 179.
Nejlepší hráči: Martin Kohout – Aron Chmielewski.
HC Energie Karlovy Vary: Habal (44. Lukeš) – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Rohan, Rulík – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout. Trenéři: Bruk, Skuhravý a Šik.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, J. Jeřábek, Čukste, Roth, Havránek – Nestrašil, Voženílek, M. Růžička – Svačina, M. Roman, Hudáček – Chmielewski, Hrehorčák, Kurovský – Ramík, Dravecký, Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.

Z 0:2 na 5:2? Není problém

V nekomfortní situaci se ocitli hokejisté Mountfieldu, když na půdě Vítkovic prohrávali 0:2. Ale...

Hosté se s nepříznivým vývojem vypořádali skvěle: mezi 54. a 60. minutou udeřili hned čtyřikrát a zvítězili jasně 5:2.

Řádil hlavně Jan Eberle, který k vyrovnávací trefě přidal dvě asistence. Poprvé v sezoně se pak mezi střelce zapsal obránce Petr Kalina.

Ridera po čtyřech zápasech vyšla bodově naprázdno, s velkým náskokem ale zůstává druhá. Osmý Hradec Králové stáhl manko na sedmou Plzeň.

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „Nebudu se na nic vymlouvat, 2:5 je špatný výsledek. Utkání mělo dost podobný průběh jako s Litvínovem. Dostaneme se do vedení 2:0, hrajeme dobře a najednou je obraz naší hry úplně jiný. Nedohráváme souboje, nejsme tak důslední a soupeř si pro to jde víc než my. To je hodně špatně. V momentě, kdy si můžeme ve třetí třetině za stavu 2:1 pomoct přesilovkou a rozhodnout zápas, tak se nám to nepodaří a dostáváme se do nejistoty. Děláme věci, které normálně neděláme. Už druhý zápas v řadě. Je to pro nás velký varovný prst. Musíme začít hrát srdcem a nenechat se zlákat tím, že jsme se dostali nahoru v tabulce. Paradoxně když top hráči byli zranění, tak jsme zápasy uhrávali, teď ne. Je to i pro mě k zamyšlení. Věřím, že dostaneme hráče znovu na stranu, kde potřebujeme. Ale bez poctivosti a takového chtíče to nepůjde, nemůžeme si dovolit podávat před domácími fanoušky takové výkony.“

Tomáš Martinec (trenér Hradce Králové): „První polovinu zápasu byli domácí výrazně lepší. Všude byli první, silní na puku a zaslouženě vedli 2:0. Nám hodně pomohl kontaktní gól na 2:1, který nám vlil energii do žil. Od té doby jsme srovnali krok, najednou nás byl plný led a myslím si, že postupně jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. S tak silným soupeřem jsou tři body obzvlášť cenné.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – MOUNTFIELD HK 2:5 (1:0, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 8. Kalus (Raskob, Bukarts), 26. Bukarts (Mueller, Koch) – 28. Kalina (Perret), 54. Eberle, 56. Lev (Eberle), 60. Cingel (Eberle, Blain), 60. Jergl (Lalancette, Perret).
Rozhodčí: Kika, Stano – Rampír, Rožánek.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 21:27.
Diváci: 4 955.
Nejlepší hráči: Roberts Bukarts – Jakub Lev.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, Gewiese, Prčík, J. Stehlík – L. Krenželok, Marosz, Lakatoš – Bukarts, Krieger, Mueller – Kotala, Dej, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický. Trenéři: Holaň a Philipp.
Mountfield HK: Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Chalupa – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Lev, Novák – Morong, Štohanzl, K. Lang. Trenéři: T. Martinec, Svoboda a Hamara.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dynamo Pardubice 42 25 8 4 5 130:81 95
2. HC VÍTKOVICE RIDERA 42 22 4 9 7 130:102 83
3. HC Sparta Praha 40 21 5 1 13 113:88 74
4. HC Oceláři Třinec 41 18 4 5 14 118:87 67
5. Bílí Tygři Liberec 42 14 6 10 12 125:108 64
6. HC Olomouc 41 18 4 2 17 103:103 64
7. HC Škoda Plzeň 42 15 5 7 15

109:112

62
8. Mountfield HK 44 14 7 4 16 110:107 60
9. BK Mladá Boleslav 42 12 6 7 17 91:102 55
10. HC Kometa Brno 42 13 6 2 21 107:133 53
11. HC Energie Karlovy Vary 41 15 3 2 21 99:125 53
12. HC Motor České Budějovice 42 12 5 4 21 104:125 50
13. HC VERVA Litvínov 42 12 3 7 20 114:124 49
14. Rytíři Kladno 42 11 3 5 23 91:147 44

Další program Tipsport extraligy

Neděle 29. ledna – 43. kolo:
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Motor České Budějovice
16:00 Mountfield HK – Rytíři Kladno
17:00 HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec
17:00 HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary
17:20 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (ČT sport)
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice

Úterý 31. ledna – dohrávka 43. kola:
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 2. února – předehrávka 44. kola:
17:30 HC Motor České Budějovice – Mountfield HK (O2 TV Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz