Počasí přinese o víkendu do Česka sněžení, v noci i silné mrazy

V Česku bude do konce týdne většinou zataženo, meteorologové očekávají občasné sněžení a sněhové přeháňky. Na návětří hor může v pátek napadnout až deset centimetrů nového sněhu.

Teploty se přes den budou pohybovat kolem nuly, v noci by v neděli mohly spadnout až k minus devíti stupňům Celsia. Na začátku příštího týdne se pak mírně oteplí. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Inverzní charakter počasí podle meteorologů končí. "Počasí bude větrnější a na většině území zasněží. Při severním až severovýchodním větru na návětří hor v pátek napadne až deset centimetrů nového sněhu. Naopak v závětří našich severních a východních hor spadne nanejvýš poprašek sněhu," uvedl ČHMÚ na svém twitteru.

V sobotu bude většinou zataženo, v závětří severních a východních hor místy a přechodně až polojasno. Občasné sněžení meteorologové očekávají na většině území, nejvíc sněhu spadne na horách. Bude také foukat mírný vítr.

V neděli očekávají meteorologové oblačno až polojasno, místy přechodně zataženo, sněžit bude jen ojediněle. Přes den se teploty budou pohybovat opět od minus dvou do plus dvou stupňů a v noci klesnou na minus čtyři až minus devět stupňů Celsia, při zataženu nebo mírném větru bude kolem minus tří stupňů.

Od pondělí se začne mírně oteplovat, na horách meteorologové očekávají trvalejší sněžení, v nižších polohách budou srážky smíšené nebo dešťové. Bude také větrno, nárazy větru se mohou v pondělí pohybovat kolem 50 kilometrů za hodinu, na horách kolem 70 km/h.

Související

Více souvisejících

Počasí sníh

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

včera

včera

Izrael se plánu na invazi do Rafahu nevzdává. Navzdory mezinárodnímu apelu přitlačí Hamás ke zdi

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že jeho země zvýší v následujících dnech vojenský tlak na palestinské hnutí Hamás. Chce tím podle svých slov dosáhnout propuštění rukojmí zadržovaných v Pásmu Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy