Zlatý grál v boji proti vráskám. Ovesné vločky je efektivně odstraňují a navíc si poradí i s ekzémy

Bodhi Peace / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Lidé se čím dál tím častěji obracejí na přírodní kosmetiku, chtějí-li omezit výskyt vrásek na tváři. Některé suroviny z domácnosti jsou skvělými prostředky pro pleťovou péči.

Texturu vaší pokožky ovlivňují vnější prvky, jako je znečištění či produkty na péči o pleť, a vnitřní faktory, včetně vašeho zdraví a stravy, říká doktorka Cynthia Cobb. S věkem dochází také k přirozeným změnám. Vrásky a další kožní změny jsou součástí života. Rozhodně se není za co stydět, ale pokud toužíte po hladké pleti, je potřeba podstoupit některé kroky, které vám v cestě za tváří bez vrásek pomohou. Jste-li milovníky přírodní kosmetiky, zkuste nejdříve domácí prostředky pro vyhlazení drobných linek.

Med je základem domácích pleťových masek

Pokud jste již někdy zkoušeli výrobu domácí pleťové masky, jistě jste si všimli, že med je přítomný ve většině z nich. Med je totiž přírodní exfoliátor s bioaktivními vlastnostmi, které mohou být prospěšné nejen při snaze eliminovat drobné vrásky ve tváři, ale také při léčbě řady kožních onemocnění.

Kokosový olej pro hydrataci pleti

Kokosový olej je účinný hydratační prostředek s protizánětlivými a antimikrobiálními vlastnostmi, který může také pomoci léčit některé zánětlivé kožní stavy. Protože může ucpávat póry, je nejlepší omezit jeho použití na tělo. Na pleť ho používejte tak 1x do týdne. Můžete buď samotný, nebo jako součást pleťové masky.

kokosový olej
Fotografie: Pixabay

Ovesné koupele udržují vlhkost

Pokud jste je ještě nikdy nezkusili, je nejvyšší čas. Ovesné koupele mohou pomoci vaší pokožce udržet vlhkost a léčit určité kožní stavy. Můžete si vyrobit vlastní ovesnou koupel, nebo si koupit ovesnou směs určenou pro přípravu horké lázně spolu s dalšími produkty péče o pleť z ovesných vloček pro váš obličej a tělo. Ovesné koupele jsou skvělé při léčbě ekzému.

Některé esenciální oleje

Některé esenciální oleje, když se zředí nosnými (rostlinnými) oleji, mohou být aplikovány na pokožku ke snížení vrásek a k léčbě řady kožních problémů. Chcete-li je využít pro snížení výskytu drobných linek, nejlepší esenciální oleje aplikované na pleť zahrnují citrónový, růžový a jojobový olej.

Zdroj: Healthline

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]