Galavečer v Pardubicích. Klub vyvěsil dres Petra Sýkory

Přidat na Seznam.cz

Velkolepé oslavy a poctu Petru Sýkorovi si přichystalo pardubické Dynamo před zápasem s plzeňskými Indiány. Klub letos slaví sto let od založení, a při této příležitosti bylo rozhodnuto vyvěsit pod útroby arény dres s číslem 37, který nosil právě Petr Sýkora.

Vyjimečnou podívanou si nenechali ujít ani někdejší Sýkorovi spoluhráči Tomáš Divíšek, Jaroslav Bednář, Tomáš Rolinek nebo trenér Arno del Curto. Pocty se bohužel nedožil brankář Adam Svoboda.

„Bylo to hrozně silné, když jsem viděl na kostce Ádovu fotku, vyskočily mi nádherný vzpomínky. Rozhovory s kluky, co říkal pan majitel, moje manželka. Hrozně silný zážitek,“ svěřil se svými pocity viditelně dojatý Sýkora.

Netradiční bylo i rozbruslení týmu Pardubic a Plzně, kteří využili prostory tréninkové haly. Pardubický klub zasvětil celý večer Petru Sýkorovi, k nimž se přidali také fanoušci. Klub na svém webu spustil také prodej upomínkové kolekce.

„Dal jsi plno gólů, pomohl jsi k titulům i dvakrát zachránit extraligu. Adam Svoboda říkal, že když ty jsi vystřelil, gólmani zavírali oči. Báli se, že je ten puk trefí,“ pronesl směrem k Sýkorovi Tomáš Rolinek.

Majitel Dynama Petr Dědek poděkoval tehdejšímu skvělému útočníkovi za jeho služby, když klub neopustil ani v nejtěžších chvílích.

„Nasázel jsi hodně gólů, byl jsi symbolem, když se vyhrávalo, byl jsi nadějí, když se prohrávalo. Jsi skvělý člověk,“ vzdal Sýkorovi poctu Dědek.

Hráči Dynama potvrdili v utkání proti Plzni vynikající formu a dál s ní o tom, že na konci sezóny zvednou nad hlavu pohár pro mistra ligy.  

Zdroj: HCDynamo, redakce